Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μπαμπατζάν: Η Τουρκία δεν κατάντησε… Ελλάδα

Ali-Babacan
Σε αντίθεση με τον μάλλον γραφικό Εγκεμέν Μπαγίς, το άλλο “πολιτικό παιδί” του Ταγίπ Ερντογάν, ο σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας και άλλοτε στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Αλί Μπαμπατζάν, διακρίνεται από περίσσευμα σοβαρότητες. Πολλές φορές δεν θυμίζει Τούρκο πολιτικό, αλλά μάλλον Δυτικό τεχνοκράτη.
Γι’ αυτό και οι απόψεις τις οποίες διατυπώνει, ακούγονται περισσότερο προσεκτικά από τους διεθνείς παρατηρητές. Και κυρίως τους οικονομικούς αναλυτές. Μιλώντας αυτή τη φορά σε Συνέδριο που είχε ως σπόνσορα την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας “Vodafone”, ο Μπαμπατζάν μίλησε για την “υγεία” της τουρκικής οικονομίας.
Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, σπεύδοντας να επισημάνει με έμφαση ότι… η Τουρκία δεν κατάντησε Ελλάδα, επειδή φρόντισε να λάβει εγκαίρως τα δημοσιονομικά μέτρα που δημιούργησαν συστημικές αντιστάσεις, και έτσι η οικονομία της Άγκυρας άντεξε.
“Επειδή κατοικούμε όλοι στη Μεσόγειο, οι κακές συνήθειες θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει και εμάς. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο και σήμερα η Τουρκία ειναι μια ισχυρή δύναμη στην περιοχή”, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο Αλί Μπαμπατζάν.

ysterografa.gr