Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Με… περίπατο ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου με... πιστολιές από τον Μήτρογλου

osfppanthrax
Με πρωταγωνιστές τους Μήτρογλου και Μανιάτη, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό και τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου.
Στην... αγγαρεία της ρεβάνς του 6-2, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε, στην ουσία ένα ημίχρονο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου (11 Μαϊου στο ΟΑΚΑ) όπου περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης.
Με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τις νίκες  τους επί του Πανθρακικού, ο οποίος άξιζε και πέτυχε το γκολ με το πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Ο Μίτσελ από το… νοσοκομείο και ο Βίκτορ Σάντσεθ από τον πάγκο «φρέσκαραν» την 11άδα του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει φανέλα βασικού και να βγάζει το 90λεπτο με δύο γκολ, αγγίζοντας και το χατ-τρικ.
Απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας ένας εξαιρετικός Πανθρακικός που ωστόσο χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να πάρει τα… πάνω του και να απειλήσει, πετυχαίνοντας τελικά το γκολ που δικαιούνταν και κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε μιας εξαιρετικής σεζόν.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετά τα… χλιαρά σουτ των Μανιάτη και Μήτρογλου στο ξεκίνημα, έφτασε εύκολα στο 2-0 με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί.
Ο Μήτρογλου σκόραρε στο 27' (υπέροχο γκολ) και το 40' μετά από μπαλιές του Μανιάτη και τα πανηγύρισε γυαλίζοντας τα παπούτσια του συμπαίκτη του και… πυροβολώντας!
Παρά το 2-0 πάντως, το 45λεπτο βγήκε χωρίς άλλες φάσεις, με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να απειλήσει με την τριάδα των Βαϊρουά, Λουσέρο και Δημήτρη Παπαδόπουλο, με τον πρώτο να «κόβεται» από τον Αβράαμ Παπαδόπουλο στο 32', στην μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων για κάποιο γκολ.
Στην επανάληψη, ο Πανθρακικός δίνοντας μπροστά στον κόσμο του την τελευταία… παράσταση, ανέβασε στροφές και είχε έξι ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει κυρίως λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων του Κάρολ (στο 53' στην κεφαλιά του Λουσέρο, στο 63' στο σουτ του ίδιου και στο 72' στη σέντρα του Μίνγκα).
Στο 82' ο Καθάριος μπορούσε να νικήσει τον πορτιέρο του Ολυμπιακού αλλά μάλλον λόγω απειρίας… φοβήθηκε να σκοράρει και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός πήρε αυτό που άξιζε, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να σκοράρει από τα έντεκα βήματα.
Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός είχε ρίξει ταχύτητα, με τον Μήτρογλου να αγγίζει το χατ-τρικ, αλλά η σκαστή κεφαλιά του στο 58' πέρασε άουτ. Με το τελικό 2-1 και συνολικό σκορ 8-3 (6-2 το ματς στο Καραϊσκάκη) οι «ερυθρόλευκοι» είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου διεκδικώντας και φέτος το νταμπλ κόντρα στον ανερχόμενο και φιλόδοξο Αστέρα Τρίπολης.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66΄ Καθάριος), Κάστσελαν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78΄ Μπονγκ), Δ.Παπαδόπουλος, Τζάνης (48΄ Μίνγκας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Α.Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46΄ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73΄ Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65΄ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου