Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Οι απολύσεις παίρνουν… υπογραφή αρχηγών

Megaro-Maximou
Προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που φαίνεται πως υπάρχει με την τρόικα όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο θα καταβάλλει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ κάλεσε τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη για σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το κλιμα στο Eurogroup για την Ελλάδα δεν ήταν και το καλύτερο με τους εταίρους να πιέζουν άγρια τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος και αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον Πρωθυπουργό και να του μεταφέρει το μήνυμα των Ευρωπαίων: ” Προχωρείστε σε απολύσεις ή αλλιώς ξεχάστε τη δόση” ήταν πολύ απλά η ξεκάθαρη απειλή των εταίρων οι οποίοι και εξέφρασαν την απορία τους για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις φορέων και οργανισμών αλλλά και για το γεγονός ότι το κράτος δεν έχει κάνει τιποτα ακόμα όσον αφορά τους επίορκους.
Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ήδη έχει φροντίσει με τη συνέντευξή του στην “Ημερησία” να ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει σε απολύσεις αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει προς τους κυβερνητικούς εταίρους τη θέση του και να τους διαμηνύσει πως οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν.
Ειναι σαφές πως το μπαλάκι περνάει πλέον στον Φώτη Κουβέλη ο οποίος και καλείται να διαχειριστεί τον Αντώνη Μανιτάκη η στάση του οποίου παραμένει άγνωστη.
Το σίγουρο πάντως είναι πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αν η Αθήνα θέλει να προλάβει τις ημερομηνίες και να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. μέχρι το τέλος του μήνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ/ ysterografa.gr