Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σταϊκούρας: 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο – Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώνεται η συμφωνία

Xristos-Staikouras
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποφασίστηκαν 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τα έτη 2013-2014, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αντικατέστησε στη σύσκεψη τον απόντα στο Eurogroup Γιάννη Στουρνάρα, προανήγγειλε… 15.000 προσλήψεις.
“Έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε όλα τα πεδία, για τον τρόπο με τον οποίο καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό, για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, φορολογικών και ασφαλιστικών, για τη μείωση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, για την πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την ισόποση, δηλαδή 15.000 προσλήψεων στο δημόσιο με αξιοκρατία νέων παιδιών.
Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μία συμφωνία επωφελής για τη χώρα. Σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας η Κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα βήμα-βήμα και δημιουργεί θετικές προοπτικές. Σας ευχαριστώ πολύ”, ήταν η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα.

ysterografa.gr