Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αστέρας λαμπρός στον... τελικό – Ιστορική πρόκριση επί του ΠΑΟΚ


Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του! Ο Ουσέρο πέτυχε και τα δύο γκολ των Αρκάδων.
Η νίκη-πρόκριση του Αστέρα κρίνεται δίκαια καθώς η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν σαφώς καλύτερη του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος όπου και σκόραρε και τα δύο της γκολ. Οι παίκτες μαζί με τους οπαδούς ένα κουβάρι πανηγύρισαν την ιστορική αυτή στιγμή ενώ ο Ουσέρο αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στον Φορμίκα. Μετά από δύο χαμένους ημιτελικούς ο Αστέρας είναι πλέον στον τελικό.
Ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη του με 2-1 στο πρώτο ματς στην Τούμπα και πλέον ο Γιώργος Δώνης έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση με τις μουρμούρες από την κερκίδα να πληθαίνουν.
“Μαγική” χρονιά και στις δυο εγχώριες διοργανώσεις για τους Αρκάδες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε την είσοδο τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
Ο Αστέρας πίεζε από τα πρώτα λεπτά και είχε την κατοχή της μπάλας με τον ΠΑΟΚ να περιμένει στην άμυνα. Ωστόσο ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς καθώς στο 31' ο Λόρενς επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Γεωργακόπουλος βρήκε άτσαλα τη μπάλα και στην έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο βραχύσωμος Ντε Μπλάσις έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 40' ο Ναβάρο λόγω τραυματισμού αποχώρησε και έδωσε την θέση του στον Καλαντζή ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Λόρενς, ο Καμαρά γύρισε επικίνδυνα αλλά ο Σανκαρέ έκοψε. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στους γηπεδούχους. Ο Ντε Μπλάσις σούταρε αλλά ο Αποστολόπουλος έκοψε σωτηρία μπροστά από τον Ιτάνζ.
Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στην επανάληψη, θέλοντας να πετύχει το τέρμα που θα του έδινε την πρόκριση στον τελικό. Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και στο 58' Κατσουράνης και Έτο θα απομάκρυναν τα σουτ των Περόνε και Καλατζή ενώ ο Λίνο έδιωξε σε κόρνερ.

Η υπεροχή των Αρκάδων “καρποφόρησε” στο 61' όταν ο Πιπίνης έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ουσέρο και εκείνος με βολίδα άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα! Ο σκόρερ πανηγύρισε σηκώνοντας την φανέλα του Φορμίκα στον ουρανό.
Ο Αστέρας εξακολούθησε να είναι καλύτερος και μετά το γκολ έψαχνε ένα δεύτερο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε απαντήσεις και στο 79' η κεφαλιά του Περόνε πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
Στο 86' ο Αστέρας έφτασε στο 2-0 με σκόρερ και πάλι τον Ουσέρο. Ο Καλαντζής μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε στον Ντε Μπλάσις που έκανε τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Ουσέρο που έκανε το 2-0. Τέσσερα λεπτά ο Ισπανός σκόρερ των Αρκάδων αντικαταστάθηκε εν μέσω αποθέωσης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90’ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40’ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81’ Αλβάρες).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46’ Έτο), Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (70’ Ολίσε), Λαζάρ (78’ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.