Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

N. Δ.: Διήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης με δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης με δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 200 άτομα στο πλαίσιο των δράσεων της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με το θέμα αυτό η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής ήταν η πρόληψη και η προστασία της υγείας όλων μας από τη γνωστή ασθένεια της οστεοπόρωσης που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς “σιωπηλή επιδημία”. Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης πρέπει να είναι συνεχείς και να φθάνουν απευθείας στους πολίτες. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν συνεργαζόμαστε και με φορείς της κοινωνίας, όπως ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση που έθεσε τις υπηρεσίες του στη διάθεσή μας. Με δεδομένο το ενδιαφέρον του κόσμου για τη δράση αυτή είμαστε πάντα πρόθυμοι να το επαναλάβουμε».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του διημέρου, χαιρετισμό απηύθηνε ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Κώστας Ζωντανός, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, η αναπληρώτρια Γραμματέας κ. Τέτα Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μέμη Τσεκούρα. Σημαντική παρουσία και ρόλο είχε ο κ. Γεράσιμος Βανδώρος Ιατρός Ορθοπεδικός και η κ. Βάσια Μανίκα, διατροφολόγος που ενημέρωσαν λεπτομερώς τους συμμετέχοντες και μίλησαν κατ’ ιδίαν μαζί τους. Τέλος σημαντική και ελπιδοφόρα ήταν και η συμμετοχή νέων της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΝΔ