Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να καθίσει στον θρόνο!

Pope-Francis-cardinals
Οι πρώτες πληροφορίες από το Κονκλάβιο που εξέλεξε χθες τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αγία Έδρα, είναι άκρως αποκαλυπτικές της προσωπικότητας του νέου Ποντίφικα.
Όπως λοιπόν αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε για να προσευχηθεί, μετά την εκλογή του δεν κάθισε στον ειδικά διαμορφωμένο θρόνο της Cappella Sistina.
Επέστρεψε στη θέση του, δίπλα στους άλλους Καρδιναλίους οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν εκεί τα σέβη τους, κάτι που σύμφωνα με ρεπόρτερ εξειδικευμένους στα θέματα του Βατικανού, συμβαίνει πιθανότατα για πρώτη φορά.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε ακόμη τη μεγάλη ζώνη που του προσέφεραν για να φορέσει, πριν βγει στο μπαλκόνι για να χαιρετήσει τα πλήθη τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώ προτίμησε να κρατήσει τον μάλλον ταπεινό σταυρό που φορούσε στο λαιμό του, ως Καρδινάλιος, και όχι έναν μεγαλύτερο και περισσότερο “πομπώδη”.
Στο Βατικανό εκτιμούν ότι η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου θα ανοίξει μια καινούρια σελίδα και στις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας με τις γυναίκες, ίσως όχι φτάνοντας στην “απόλυτη επανάσταση” να υπάρξουν γυναίκες ιερείς, πιθανόν ωστόσο να ανοίξει τον δρόμο για γυναίκες σε θέσεις διακόνων.

ysterografa.gr