Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


DSC_0595.JPG
Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2012, η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα, κα. Nurdan Altuntas, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, στο Γραφείο του στην  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συνοδευόμενη από τη Γενική Διευθύντρια των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines στην Ελλάδα, κα Gulay Ozturk.

         Σκοπός αυτής της πρώτης αναγνωριστικής συνάντησης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και της Γενικής Προξένου, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ίδιας, ήταν να διερευνηθούν οι πιθανές δυνατότητες εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στο Νομό Κορινθίας.

         Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε κι ευχαρίστησε την πρόξενο για το ενδιαφέρον της και παρουσίασε τη γενικότερη εικόνα του Νομού μας, τις αναπτυξιακές του προοπτικές και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στους τομείς της πιθανής συνεργασίας. Ο κ. Δέδες ανέδειξε μεταξύ άλλων την εγγύτητα της Κορινθίας με την Πρωτεύουσα και την Πάτρα, την ιδιαίτερης σημασίας γεωγραφική της θέση ως πύλη της Πελοποννήσου και μονοπάτι προς την ενδοχώρα της Περιφέρειας, με βάση τα υπάρχοντα σύγχρονα δίκτυα υποδομών του Νομού, καθώς και τις μικρές αποστάσεις προς τα κυριότερα αεροδρόμια και λιμάνια της Χώρας.

         Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη, η κα. Altuntas, πρότεινε εκ νέου συνάντηση με τη συμμετοχή του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα και επιτελείο συνεργατών της, ώστε να εξειδικευτεί το πλαίσιο της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς και δράσεις. Ο κ. Δέδες ανέλαβε την υποχρέωση της ενημέρωσης και πρόσκλησης στην προσεχή συνάντηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, φορέων του Νομού και επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού και του εμπορίου, προκειμένου οι φορείς να θέσουν επί τάπητος τις απόψεις τους και να καθορίσουν από κοινού το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις της διμερούς συνεργασίας.

         Πριν την αποχώρησή τους, η Διευθύντρια της αεροπορικής εταιρείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την έλευση στην Κορινθία ομάδας τουριστικών πρακτόρων τον προσεχή Μάιο, η κα. Πρόξενος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρώτη  συνάντησή τους και την ανταλλαγή απόψεων, και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία ανταλλαγής δώρων τοπικού χαρακτήρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡINΘΙΑΣ