Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σκοπούλη: Τρία χρόνια άδεια, μισές αποδοχές μετά τον τοκετό

Μια γυναίκα, η υφυπουργός Υγείας, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Φωτεινή Σκοπούλη, ημέρα της «ονομαστικής» της εορτής, διάλεξε σήμερα να κάνει ένα διαχωρισμό ανάμεσα στις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και σε εκείνες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα: πρότεινε οι πρώτες, οι γυναίκες υπάλληλοι του Δημοσίου, όταν τεκνοποιούν, να βγαίνουν εκτός της υπηρεσίας τους για τρία χρόνια με το μισό μισθό, και μετά… να επανέρχονται.
«Τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο Δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα»!!!
Η πρόταση της Φ. Σκοπούλη δείχνει εμφανώς, έστω και με «αλχημείες», την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, επίσης στελέχους της ΔΗΜΑΡ, να μειώσει το δημόσιο τομέα κατά 25.000 άτομα φέτος και κατά 150.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2015 (σ.σ.: τότε θα τελειώνει η άδεια των… εγκύων, με αποτέλεσμα το 2016 να επανέρχονται). Και ειδικά τώρα, που η προσπάθεια να διώξει τους επίορκους μπλοκάρει στην άρνηση των δικαστών του Ελεγκτικού να μετέχουν στα Πειθαρχικά.

aftodioikisi.gr