Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩ​Ν, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΑΦΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ​.

Έλλειψη ευθύνης, συνέπειας, υποχρέωσης και αυθαδιασμός απέναντι στους πολίτες διακρίνει τη Δημοτική αρχή Τρίπολης, σε ότι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε xθες 8/3/2013.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, για τη νέα χωματερή που λειτουργεί υπό τη καθοδήγηση του δημάρχου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη καθώς και για την ταφή των απορριμμάτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος και η Εισαγγελική αρχή οφείλει να παρέμβει για να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Περιμένουμε άμεσες αντιδράσεις από τους αρμόδιους δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, τόνισε ο κ. Τατούλης, δημιούργησε μια νέα παράνομη χωματερή στην περιοχή της Αγίας Τριάδας με σοβαρά προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα ενώ ακόμα δεν έχει δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε, όταν απόβλητα του Δήμου Τρίπολης είχαν θαφτεί στη Μεγαλόπολη.
Πιο αναλυτικά ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό στους πολίτες της Πελοποννήσου το σχέδιο μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και γι’ αυτό μας εμπιστεύθηκε ο Πελοποννησιακός λαός και κατηγόρησε τον κ. Σμυρνιώτη ευθέως ότι ψεύδεται σε ότι αφορά την ευθύνη για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Δύο είναι τα μεγάλα ψέματα του κ. Σμυρνιώτη. Το πρώτο ότι υπήρχε ειδοποίηση από το Δήμο στην Περιφέρεια για την κατάθεση του «υπομνήματος» και το δεύτερο μεγάλο ψέμα είναι ότι η προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο την ευθύνη της ολικής λύσης και πολύ σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις, σχετικά με το διαγωνισμό, όπου μέσα στο 2013 θα γίνει η επιλογή του αναδόχου που θα δώσει λύση και στην προσωρινή διαχείριση.

Το εν λόγω υπόμνημα ο κ. Τατούλης το χαρακτήρισε ως προσβολή απέναντι στους πολίτες και το θεσμό αφού δεν είχε προηγηθεί καμία ειδοποίηση σε κανένα θεσμικό όργανο ενώ τόνισε ότι ο Δήμαρχος Τρίπολης παραπλανά τους πολίτες μη αναλαμβάνοντας την ευθύνη του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τηρεί την απόλυτη νομιμότητα. Θέλουμε εφαρμογή κανόνων και νόμων για όλους και για όλα. Οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης και η προσπάθεια του να βρεί άλλοθι οδήγησαν την Πόλη της Τρίπολης σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Ο Δήμος Τρίπολης εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τους πολίτες και οφείλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του.

Η διγλωσσία της Δημοτικής Αρχής εμφανίζεται με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος της Τρίπολης στις συναντήσεις ήταν κάθετα αντίθετος στην τοποθέτηση δεματοποιητή και στη συνέχεια ζητούσε άμεση αδειοδότηση του χώρου για να τον εγκαταστήσει.
Δεύτερο παράδειγμα διγλωσσίας είναι οτι ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Τρίπολης αποδέχθηκε τη μεταφορά των απορριμμάτων και την επομένη ημέρα ο ΦΟΔΣΑ ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τη μεταφορά ενώ τώρα δηλώνει ότι αναμένει την Υπουργική Απόφαση.

Στο υπόμνημα παρωδία που κατέθεσε ζητάει να του εκχωρηθούν χρήματα για τη μεταφορά των απορριμμάτων, χωρίς να γνωρίζει ότι πρώτον αυτό είναι παράνομο και δεύτερον οτι και να είχε τα χρήματα δεν θα μπορούσε να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το σκοπό αυτό.

Η πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ήταν δική μου τόνισε ο κ. Τατούλης. Καλέσαμε σε σύσκεψη το Δήμαρχο αλλά δεν ήρθε έχοντας ανειλημμένες προσωπικές υποχρεώσεις και αντί αυτού προσήλθε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ταλούμης. Είχαμε συμφωνήσει για τη νομική αντιμετώπιση της κατάστασης με συνεργασία των δύο φορέων. Με ευθύνη του κ. Σμυρνιώτη η συνεργασία αυτή σταμάτησε.

Αναφορικά με τη νέα επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους πολίτες ότι για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σταματήσει χρηματοδοτήσεις και Θέλει να βάλει εμπόδια στη δυνατότητα που απέκτησε η Περιφέρεια για την αναπτυξιακή της πορεία, μέσω του νέου αυτού αναπτυξιακού προγράμματος.

Τέλος ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι υλοποιούμε το συμβόλαιο μας με τους πολίτες και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την προσπάθεια μας αυτή.