Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τέρενς Κουίκ.:..θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία και την ποιότητα ζωής των ΑμεΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών του 8ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αποχωρώντας από το συνεδριακό χώρο έκανε την εξής δήλωση:
KOUIK AMEA.JPG 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρεθήκαμε σήμερα με τους συμπολίτες μας με αναπηρία στο 8ο τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό τους. Μαζί μου ήταν ο Τομεάρχης Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης και ο συνάδελφός μου Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.
Φεύγω, ίσως με μία ανόητη απορία:
Πώς είναι δυνατόν οι Βουλευτές της συγκυβερνητικής πτέρυγας να απευθύνονται στους ανάπηρους με τόσο θράσος και με τόση υποκρισία.
Ήταν απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σηκώθηκε για να μιλήσει (να πει τι άραγε;) και κατέβηκε στα τρία λεπτά άρον-άρον μέσα σε μια ατμόσφαιρα οργής, πόνου και εντονότατων διαμαρτυριών-ξεφωνητών.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό όταν ο συγκυβερνητικός Βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος της ΝΔ είπε στην «επιχειρηματολογία» του ότι για το κόμμα του υπάρχουν κόκκινες γραμμές σε πολιτικές που δεν βοηθούν τα ΑμεΑ, να ακούσει από τους παρισταμένους ότι προφανώς ο ίδιος και οι μνημονιακοί Βουλευτές πάσχουν από εμφανή αχρωματοψία.
Εύχομαι οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, να απολαμβάνουν το αγαθό της υγείας στα δικά τους τα σπίτια.
Θα ήταν, όμως, εξαιρετικά χρήσιμο να έδιναν το παρόν τους σήμερα για να διαπιστώσουν οι ίδιοι βλέποντας καροτσάκια, τυφλά παιδιά, μανάδες και πατεράδες που δεν ξέρουν από ποιο κοινωνικό κράτος να πιαστούν (!)  να τους διηγούνται-όπως έλεγαν και σε μένα- το δικό τους το δράμα που βιώνουν καθημερινά και που διογκώνεται συνέχεια από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές που τους έχουν επιβληθεί.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε τα ΑμεΑ να έχουν όλη την προστασία και την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.
Και μάλιστα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα...