Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: Θέλουμε επενδυτές και φέρνετε πειρατές


ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÂÏÕËÇ ÅÐÉ ÔÙÍ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÉÊÙÍ ÄÇËÙÓÅÙÍ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ// ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ. (EUROKINISSI // ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα.
«Δικό σας επίτευγμα είναι η απουσία επενδύσεων» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μας κατηγορείτε ότι δεν θέλουμε τους επενδυτές. Φυσικά και τους θέλουμε. Δεν θέλουμε όμως τους πειρατές».
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το αγροτικό ζήτημα τις χαρακτήρισε «λίγες για να απαντήσουν στο πρόβλημα του μικρομεσαίου αγρότη» ενώ είπε πως «η κατάρρευση του αγροτικού τομέα είναι συνειδητή πολιτική επιλογή».
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα επίπεδα προ μνημονίου.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα είναι βασικό μέλημα. Πρέπει να προχωρήσουμε με κριτήριο το όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να ξαναγίνει Δημόσια, ώστε να ενισχύει τις επενδύσεις των αγροτών.
Κλείνοντας, δεσμεύθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν ώστε οι αγρότες να μπορούν να σπείρουν τα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

ysterografa.gr