Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩ​Ν ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩ​Ν 8Κ ΚΑΙ 9Κ ΤΟΥ ΑΣΕΠ


Τέλος στον εμπαιγμό και τη δικαστική διαμάχη των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ, θύματα και αυτοί της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε» της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, ενώ «κατά τη συζήτηση στις 20 Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την «Κατάργηση και Συγχώνευση φορέων του Δημοσίου», ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τόνισε πώς αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσλάβει από την κατάσταση των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ όσα άτομα της επιτρέπει ο περιορισμός του 1/5 και από τους 9Κ όσους περισσεύουν από το υπόλοιπο που απομένει», ωστόσο «δεκαεπτά μέρες αργότερα, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και αμέσως μετά των όλων των 9Κ»!
Όπως αποκαλύπτει και η Πολιτευτής Ροδόπης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ντίνα Παπαχρήστου, «οι επιτυχόντες της 8Κ, έστειλαν ήδη εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο και απαιτούν τις απολύσεις της 9Κ! Μάλιστα ο ΕΟΠΠΥ προχώρησε ήδη σε αποστολή των απολύσεων των εργαζομένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Υποκαταστήματα του, με σκοπό να κοινοποιηθούν αυτές στους εργαζόμενους».
«Γιατί πρέπει 1.300 ελληνικές οικογένειες να πληρώνουν καθημερινά τη δική σας αναλγησία και ασυνεννοησία;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για «το αν προτίθενται να εφαρμόσουν τα λεγόμενά τους προχωρώντας σε προσλήψεις της 8Κ αλλά και σταματώντας τις αναίτιες απολύσεις της 9Κ εφόσον έχουν δεσμευθεί για αυτό;»

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.



ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 8Κ ΚΑΙ 9Κ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Κύριοι Υπουργοί,

Ήταν μέσα Νοεμβρίου του 2012 όταν έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο η δικαστική διαμάχη των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ.
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ της άμεσης εξεύρεσης λύσης για όλους τους εργαζομένους, καθ’ ότι, πάγια θέση και πολιτική μας είναι η ανάπτυξη της σύμπνοιας και αλληλεγγύης και όχι η επιβράβευση και ενίσχυση του κοινωνικού αυτοματισμού.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρακολουθούσαμε στενά τις εξελίξεις του εν λόγω θέματος όλους αυτούς τους μήνες.
Σας υπενθυμίζω ότι κατά την συζήτηση στις 20 Δεκ. 2012 στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα» ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης τόνισε πώς οι νομοθετικές λύσεις δεν είναι στέρεες, διότι κινδυνεύουν να ανατραπούν στα δικαστήρια, και ότι αυτό που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση είναι να συμμορφωθεί με το σκεπτικό της απόφασης και όχι με το διατακτικό του Διοικητικού Εφετείου προσλαμβάνοντας από την κατάσταση των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ όσους της επιτρέπει ο περιορισμός του 1/5.
Όσον αφορά την κατηγορία των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ, τους 450 δηλαδή εργαζόμενους που δυστυχώς βρίσκονται στο δρόμο αυτή τη στιγμή εντελώς ανέλπιστα και απροετοίμαστα, με βάση τον περιορισμό του 1/5 και τη δυνατότητα που υπάρχει για προσλήψεις το 2013, θα μπορούσε στο υπόλοιπο, αυτό που απομένει, οι προσλήψεις να γίνουν από τους επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ.

Δεκαεπτά μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις Μανιτάκη, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση συναδέλφου, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναφέρει:
«Σε αυτό το πλαίσιο ύστερα από συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ –ΤΕΑΜ και, αμέσως μετά, θα αποκατασταθούν και σταδιακά θα τοποθετηθούν με νόμιμο και ασφαλή τρόπο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ».
Κατόπιν τούτων, οφείλω να ομολογήσω ότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Όπως αποκαλύπτει η Πολιτευτής Ροδόπης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ντίνα Παπαχρήστου, «οι επιτυχόντες της 8Κ, έστειλαν ήδη εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο και απαιτούν τις απολύσεις της 9Κ! Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι  ο ΕΟΠΠΥ προχώρησε ήδη σε αποστολή των απολύσεων των εργαζομένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Υποκαταστήματα του, με σκοπό να κοινοποιηθούν αυτές στους εργαζόμενους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κκ. Υπουργοί:

1.Προτίθεστε να σταματήσετε τον εμπαιγμό των ανθρώπων αυτών;
2.Θα εφαρμόσετε τα λεγόμενα σας προχωρώντας σε προσλήψεις της 8Κ αλλά και σταματώντας τις αναίτιες απολύσεις της 9Κ εφόσον έχετε δεσμευθεί για αυτό;
3.Γιατί πρέπει 1.300 Ελληνικές οικογένειες να πληρώνουν καθημερινά την δική σας αναλγησία και ασυνεννοησία;   

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ