Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

To Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο ερευνών του στρατού της Συρίας

syria
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρο ερευνών του στρατού στα βορειοδυτικά της Δαμασκού, προκαλώντας υλικές ζημιές.
“Μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ παραβίασε τον εναέριο χώρο μας στην αυγή και βομβάρδισε ένα ερευνητικό κέντρο για τη βελτίωση της αντίστασης και της αυτοάμυνας στην περιοχή της Τζομράγια στην επαρχία της Δαμασκού”, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεωνSana.
Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός…
Επίσης, δυτικές διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν μέσα στο έδαφος της Συρίας φορτηγά που μετέφεραν πυραύλους στο Λίβανο για την οργάνωση Χεζμπολά και ότι ο βομβαρδισμός έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν περάσουν τα σύνορα του Λιβάνου τα φορτηγά.
Οι αρχές του Λιβάνου από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι έγιναν πολλές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από 16 Ισραηλινά αεροσκάφη και ότι χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε οπλισμό προς την οργάνωση Χεζμπολά, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος. Πρόκειται για πυραύλους ρωσικής κατασκευής τύπου SA 17, λένε οι δυτικές πηγές, οι οποίοι θα άλλαζαν την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή.
Πάντως, το Ισραήλ έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα επιτεθεί σε αυτοκινητοπομπές που θα μπορούσαν να μεταφέρουν χημικά όπλα ή άλλου τύπου εξοπλισμό που διαθέτει ο συριακός στρατός, όπως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Σκουντ ή αντιαεροπορικούς πυραύλους προς το Λίβανο για τη σιιτική Χεζμπολάχ, που πρόσκειται στη Δαμασκό και την Τεχεράνη.

ysterografa.gr