Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σεισμός 6,7 ρίχτερ συγκλόνισε τη Χιλή

earthquake
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 ρίχτερ συγκλόνισε στις 22.15 ώρα Ελλάδος, την βορειοκεντρική Χιλή, χωρίς ωστόσο οι αρχές να χρειαστεί να προχωρήσουν σε συναγερμό για τσουνάμι.
O σεισμός  έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Σαντιάγο, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση τραυματισμών ή ζημιών, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) και τοπικούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο σεισμός, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 47,5 χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 17:15 τοπική ώρα   περίπου 101 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κοπιάπο και περίπου 596 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
Το γραφείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόκληση ζημιών, ενώ το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Χιλής στο Σαντιάγο διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, όπως και διακοπές στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε πολλές πόλεις στις περιοχές του κεντρικού και του βόρειου τμήματος της χώρας.
Το πολεμικό ναυτικό της χώρας ανακοίνωσε παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την πρόκληση τσουνάμι από τον σεισμό αυτόν.
Πριν από σχεδόν τρία χρόνια ένας ισχυρός σεισμός 8,8 βαθμών στην Χιλή προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.