Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η βόμβα στο Mall - μήνυμα των τρομοκρατών προς την αστυνομία - "Μπορούμε να χτυπήσουμε όπου και όποτε θέλουμε"

ΣΟΚ από το χτύπημα με τη χύτρα. «Φωτογραφίζεται» η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Για εκρηκτικό μηχανισμό δυνατής ισχύος κάνουν λόγο οι πρώτες αναφορές της Αστυνομίας, που τον εκλαμβάνει ως μήνυμα των τρομοκρατών ότι μπορούν να κάνουν όποια ενέργεια θέλουν και όπου θέλουν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βόμβα περιείχε πάνω από ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδα και πιθανόν μικρή ποσότητα ANFO, δηλαδή νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο, όπως εξηγούν ειδικοί στο NewsIt.
Η βόμβα μαζί με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ήδη έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις σην Αστυνομία.

«Γνώριμη» βόμβα

Οι πυροτεχνουργοί ανέφεραν πως η βόμβα μέτριας ισχύος ήταν τοποθετημένη σε μικρή χύτρα ταχύτητας, η οποία κόπηκε στη μέση από την έκρηξη. Ήταν ωρολογιακή, με δύο διακόπτες on-off για την έναρξη της χρονομέτρησης πυροδότησης και άνοιγμα του κυκλώματος, και περιείχε εκρηκτική ύλη περίπου 1 κιλού, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδα με μικρή ποσότητα ANFO, δηλαδή πρόσμιξη νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου. «Πρόκειται για υψηλό εκρηκτικό χαμηλής ταχύτητας» ανέφεραν οι πυροτεχνουργοί, που δεν μπορούν ακόμη να διαπιστώσουν αν πρόκειται για μικρό, μεγάλο ρολόι ή χρονοδιακόπτη. Δεν έχουν εντοπίσει ακόμη ευρήματα από τον πυροκροτητή και δεν αποκλείουν αυτός να ήταν αντίσταση ηλεκτρικού λαμπτήρα, όπως συνήθιζε να χρησιμοποιεί η «συνωμοσία».
Χύτρα ταχύτητας ή μαγειρικό σκεύος, ως φορέα βόμβας είχε χρησιμοποιήσει πολύ παλιά ο «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας», και μετά έγινε «σφραγίδα» των βομβιστικών επιθέσεων της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στέκονται και στη ποσότητα ANFO που πιθανότατα περιείχε η βόμβα και υπενθυμίζουν πως αυτό το υλικό είχε χρησιμοποιηθεί τόσο από τον Επαναστατικό Αγώνα όσο και από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στις εξής επιθέσεις:

- Στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στην τράπεζα City Bank στο υποκατάστημα της Κηφισιάς
- Στην τράπεζα Eurobank στο υποκατάστημα της Αργυρούπολης
- Στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Συγγρού
- Στο κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών

"Δεν είναι οι ίδιοι με τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να υπάρχει κοινό 'αρχηγείο' ωστόσο φαίνεται να είναι άλλη ομάδα στο εμπορικό κέντρο" υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας...

newsit.gr