Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

1-0 για πλάκα ο Αστέρας τον ΠΑΟΚ. Δώνη ώρα να φεύγεις σιγά σιγά


Ένας Αστέρας Τρίπολης που κυρίως στο πρώτο μέρος... κεντούσε επικράτησε δίκαια με 1-0 απέναντι στο συνήθη ΠΑΟΚ του Δώνη χάρις σε κεφαλιά του Ναβάρο και τον έφτασε σε απόσταση αναπνοής στην βαθμολογία!

κι αν στο προηγούμενο παιχνίδι ο κ.Δώνης παραπονέθηκε για το καταστροφικό αμυντικό παιχνίδι του Ατρόμητου σήμερα ο Αστέρας έκανε 15 τελικές έναντι 6 μόλις του ΠΑΟΚ και πιο δίκαιο με βάση τόσο τις ευκαιρίες αλλά και την εικόνα του αγώνα θα ήταν ένα 2-0 ή και 3-0 ακόμη.
Ένας τραγικός ΠΑΟΚ που επί 25 παιχνίδια ακούμε από τον "καλύτερο" κόουτς κατασκεύασμα των δημοσιογράφων ότι θα βελτιωθεί αλλά κυριολεκτικά δεν βλέπετε. Κι αν στα παιχνίδια του πολύ αποδυναμωμένου φέτος πρωταθλήματος κουτσά στραβά παίρνει τα αποτελέσματα όταν συναντήσει καμιά λίγο σοβαρή ομάδα (Ατρόμητος, ΠΑΟ,Αστέρας, Ολυμπιακός) τότε έχουμε ολική αποκάλυψη της ανυπαρξίας της δουλειάς(;) του κόουτς Δώνη ,αλλά και του κάκιστα σχεδιασμένου φετεινού ρόστερ.
Δεν μπορείς να βαφτίζεις παιχταράδες κάποια υπερτιμημένα παιχτάκια που θέλουν πολύ δουλειά ακόμη για να σταθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού και να διώχνεις παίκτες όπως ο Ίβιτς, ο Τσουκαλάς αλλά και ο Παπαζόγλου για να μην έχεις ένα χαφ να βγάλει μια κάθετη ή να πατήσει περιοχή, να γίνονται τρικ με Σταφυλίδη κεντρικό χαφ και να θες να παίξεις 4-4-2 όπως αρχικά τουλάχιστος είχε ευαγγέλιο ο κ.Δώνης διώχνοντας χωρίς αντικατάσταση το μόνο βαρύ φορ που είχε στο ρόστερ.
Αναλυτικά τόσο για το Δώνη όσο και για το σχεδιασμό της ομάδας που πρέπει να γίνει για μην πετάξει τα λεφτά του ο Ιβάν Σαββίδης σε επόμενο άρθρο σε λίγες μέρες.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι με βάση την εικόνα που δίνει αναλυτικά το gazzetta.gr είχαμε:

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Αστέρας παρατάχθηκε στο γήπεδο με 4-2-3-1. Ο Φούλοπ είχε γάντια βασικού και στην αμυντική τετράδα ξεκίνησαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ και Πιπίνης. Οι Ουσέρο και Αλβάρες ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος μπροστά τους και βασικό φορ τον Περόνε.
Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα είχε σύστημα 4-3-3. Ο Γλύκος στο τέρμα, τα δύο στόπερ οι Κατσικάς και Κατσουράνης, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο. Οι Κάτσε, Φωτάκης, Σταφυλίδης αποτέλεσαν τους τρεις του κέντρου. Στα άκρα ήταν οι Σαλπιγγίδης και Λόρενς και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Ανώτερος ο Αστέρας και γκολ Ναβάρο
Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη άνηκε στος γηπεδούχους. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είχαν πιο καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας και ήταν σαφώς καλύτεροι απ' όλες τις απόψεις και φυσικά επιθετικά και δημιουργικά.
Το πρώτο... μήνυμα εστάλη με το δοκάρι του Περόνε. Στο 17' μετά από λάθος του Σταφυλίδη ο Περόνε βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρε και το σουτ του αποκρούστηκε με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι!
Στο 25' έγινε εν τέλει το... μοιραίο για τον ΠΑΟΚ και το αναμενόμενο για τον Αστέρα. Μετά από ωραία σέντρα του Ράγιος ο Ναβάρο πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0 σε μία φάση όπου η άμυνα του ΠΑΟΚ έμεινε να... κοιτάζει απλά τον σκόρερ των Αρκάδων.
Στην συνέχεια του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έκαναν και άλλες φάσεις για γκολ. Ο Αστέρας θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βάλει και ένα 2ο τέρμα στον δικέφαλο του Βορρά στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.


Ανέβασε στροφές ο ΠΑΟΚ αλλά...

Στην επανάληψη του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχοντας αλλάξει και διάταξη μπήκε καλύτερος και πιο αποφασισμένος στο ματς. Είχε κάποιες επιθετικές ενέργειες και προσπάθησε να πρεσάρει πιο πολύ για το 1-1. Παρόλα αυτά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έβγαλε.

Στο 52' ο Ουσέρο έδιωξε έγκαιρα προτού πάρει την κεφαλιά ο Αθανασιάδης ενώ στο 62' μετά από γύρισμα του Φωτάκη ο 'Κλάους' δεν μπόρεσε να 'τσιμπήσει' την μπάλα για γκολ. Καλές στιγμές για να βάλει τέρμα είχε όμως και ο γηπεδούχος Αστέρας.

Στο 56' και το 64' είχε δύο καλά σουτ από τους Ουσέρο και Ναβάρο. Ο δικέφαλος του Βορρά πήρε μέτρα, ανέβηκε ψηλά και πάλεψε για το 'Χ' χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μοιραία έμεινε το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης.

Man of the match: Ο Χίμο Ναβάρο. Και γκολ έβαλε και πάσες για άλλα τέρματα έκανε και αρκετά έτρεξε και άκρως θετικός ήταν δημιουργικά και επιθετικά. Ο άσος του Αστέρα Τρίπολης έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ κυρίως. Είχε αρκετά προβλήματα από τους γρήγορους και τεχνίτες παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. Θα μπορούσε να είχε δεχθεί και άλλα γκολ από τους Αρκάδες. Βέβαια για τον δικέφαλο του Βορρά δεν τράβηξαν και άλλα βαριά του χαρτιά.

Στο ύψος του: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Αστέρα. Με κινητήριο μοχλό τον Ράγιος υπήρχαν φορές που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Εκ νέου έβγαλε στο γήπεδο αρκετά από τα χαρίσματα που την διακρίνουν.

Η γκάφα: Ανήκει στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ. Στην φάση του γκολ του Ναβάρο στο 25' πιάστηκε στον... ύπνο για τα καλά. Ουκ ολίγοι παίκτες βρέθηκαν στην καρδιά της άμυνάς του αλλά κανείς δεν πήγε πάνω στον σκόρερ του Αστέρα.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Μάνταλος όπως και οι βοηθοί του έκαναν ορισμένα λάθη. Γενικά όμως είχε μία σχετικά καλή παρουσία. Δεν υπέπεσε σε κάποιο πολύ σοβαρό ατόπημα.

Το ταμείο του Gazzetta: Δίκαιη η επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης που ιδίως στο πρώτο ημίχρονο είχε την ευχέρεια να βάλει παραπάνω από ένα γκολ δείχνοντας και ποιότητα ως σύνολο στο γήπεδο αλλά κάνοντας και πολύ ωραίες ενέργειες. Ο ΠΑΟΚ από την μεριά του μετά από αρκετά μέτριο έως κακό πρώτο μέρος όμως στην επανάληψη ανέβασε στροφές. Έπαιξε πιο καλά, έκανε κάποιες φάσεις και απείλησε τους Αρκάδες δίχως όμως να έχει ουσία στην επίθεση.

Μοιραία υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων που είχαν καλές στιγμές για το 2-0 και στην επανάληψη και ενώ εισέπραξε και γκρίνια και ορισμένες αποδοκιμασίες από τον κόσμο του που βρέθηκε στην Τρίπολη. Το σίγουρο είναι ένα: αυτός ο δικέφαλος του Βορρά δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα έπρεπε και δεν αρέσει στον κόσμο του...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ράγιος (89' Φραγκουλάκης), Ντε Μπλάσις (71' Φορμίκα), Περόνε και Ναβάρο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σταφυλίδης (81' Ρομπέρ), Κατσικάς, Κάτσε, Φωτάκης (74' Πέλκας), Κατσουράνης, Λόρενς (46' Βιβιάν), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.



O ασπρόμαυρος
Πlogia Starata