Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

“Πόλεμος” στα ΜΜΕ για την “Ελευθεροτυπία”

Elefterotypia-protoselido
Σκληρή επίθεση στην ιδιοκτησία της “Ελευθεροτυπίας” εξαπολύει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, με αφορμή τη χθεσινή επανακυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας την οποία ίδρυσε ο Χρήστος Τεγόπουλος.
Η “Εφημερίδα των Συντακτών” αποτελεί… παιδί της “Ελευθεροτυπίας”, καθώς δημιουργήθηκε από ομάδα συντακτών που επί πολλά χρόνια εργάστηκαν στην “Ε”, και στόχευε να κληρονομήσει την… υστεροφημία του ιστορικού εντύπου, το οποίο οδηγήθηκε σε λουυκέτο και υπαγωγή στο άρθρο 99, από την κόρη του Χρήστου Τεγόπουλου και σημερινή εκδότρια, Μάνια.
“Από το Βατοπέδι της Μαγνησίας στην έκδοση εφημερίδας. Η Τρίτη Όψη των ΜΜΕ. Η Χ. Κ. Τεγόπουλος επανεκδίδει την Ελευθεροτυπία μέσω μιας παρένθετης εταιρείας που ονομάζεται Τρίτη Όψη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και απολυμένοι, χωρίς αποζημίωση. Ποιά είναι αυτή η μυστηριώδης εταιρεία; Πώς μια εταιρεία ακινήτων εκδίδει εφημερίδα; Ποιά είναι η σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη; Ποιές είναι οι πραγματικές της δραστηριότητες;”, αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” στο πρωτοσέλιδό της, σε μαύρο πλαίσιο πάνω από το βασικό θέμα της εφημερίδας.
Στις δε εσωτερικές σελίδες, προχωρεί σε μια σειρά από καταγγελίες κατά του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση επανέκδοσης της “Ελευθεροτυπίας”.

ysterografa.gr