Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ : ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !

Του Λάκη Γιαννιδάκη στη sfedona.gr

…..”Και ας μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι παράλληλα ψήφισα το μνημόνιο. Θα τους απαντήσω ότι αν υπήρχε τότε πρόταση για κάτι άλλο να είναι σίγουροι ότι και εγώ και πολλοί ακόμα συνάδελφοί μου θα το καταψηφίζαμε.”

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη στα πλαίσια άρθρου της για την προσωπική της συνεισφορά ώστε να ιδρυθούν τα δημοτικά λιμενικά ταμεία

Στον επίλογο του άρθρου η κα Φαρμάκη κλείνει λέγοντας ότι ψήφισε τα μνημόνια γιατί δεν υπήρχε τότε άλλη πρόταση. Γιατί αν υπήρχε πρόταση για κάτι άλλο να είμαστε σίγουροι ότι τόσο η ίδια η κα Φαρμάκη όσο και άλλοι συνάδελφοί της θα καταψήφιζαν το μνημόνιο!!

Κυρία Φαρμάκη έχουμε την αίσθηση ότι εμπαίζεται τον Κορινθιακό λαό …κατ εξακολούθηση !

Ο Κορινθιακός λαός σας εμπιστεύτηκε και σας έστειλε στο κοινοβούλιο για να υπηρετήσετε τα συμφέροντά του.

Εσείς πιστεύεται πραγματικά ακόμα και σήμερα ότι με το να ψηφίσετε το μνημόνιο υπηρετούσατε τα συμφέροντα του λαού που σας τίμησε και σας εμπιστεύτηκε;

Σήμερα κα Φαρμάκη χαλάει ο κόσμος πραγματικά -αν το έχετε αντιληφθεί- από τα σκάνδαλα των πολιτικών ,από τις λίστες παράνομου πλουτισμού και από την εγκληματική διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα.

Σήμερα έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος του επίορκου συντρόφου σας Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του προέδρου σας “Γιωργάκη” και δεκάδων ακόμα Υπουργών και στελεχών της αμαρτωλής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Έχει αποκαλυφθεί ότι όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι που θα μάθουμε στην διαδρομή ,ήσαν οι Δούριοι Ίπποι για να εισέλθει στην χώρα μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τρόικα.

Και έρχεστε εσείς και μας λέτε ότι ψηφίσατε το μνημόνιο επειδή δεν υπήρχε άλλη πρόταση.

Υπήρχε η πρόταση της πελώριας φωνής εκατομμυρίων Ελλήνων που σας ζητούσαν ξενυχτώντας και διαδηλώνοντας έξω από το Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας ,να μην υπογράψετε το μνημόνιο. Να μην προδώσετε τον Ελληνικό λαό. Να μην προδώσετε την νέα γενιά!

Υπήρχε η πρόταση από τις προοδευτικές φωνές της πολιτικής μας , από τις φωνές των διανοουμένων και επιστημόνων που σας καλούσαν να μην υπογράψετε το μνημόνιο.

Υπήρχε η μαχητική και αγωνιώδης φωνή της νεολαίας μας που σας καλούσε να μην υπογράψετε το μνημόνιο και σας έκανε συγκεκριμένες προοδευτικές και εθνικά υπερήφανες προτάσεις.

Και όλες αυτές τις φωνές εσείς και οι συνάδελφοί σας που υπογράψατε το μνημόνιο τις γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

Ακόμα και σήμερα κα Φαρμάκη που βλέπεται τα καταστροφικά αποτελέσματα της υπογραφής των μνημονίων ,που βλέπεται ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού λαού να πεινάει ,ένα άλλο μεγάλο ποσοστό να μην μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο να ζεσταθεί, ένα άλλο μεγάλο ποσοστό κυρίως νέων ανθρώπων να βρίσκεται στην ανεργία, ένα επίσης μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων να παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς, ακόμα και σήμερα κα Φαρμάκη εξακολουθείτε να μας εμπαίζεται λέγοντάς μας ότι υπογράψετε το μνημόνιο γιατί ήταν η μοναδική πρόταση που υπήρχε;

Δεν βρίσκετε μέχρι σήμερα το θάρρος και την πολιτική γενναιότητα και εσείς και όλοι όσοι υπογράψατε τα μνημόνια να ζητήσετε ένα μεγάλο και ειλικρινό συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό γιατί τον οδηγήσατε στην δυστυχία και στην απελπισία!

Λυπούμαστε ειλικρινά κα Φαρμάκη που ακόμα και σήμερα και μετά από όλα αυτά που περνάει ο Ελληνικός λαός , κάποιοι σαν εσάς εξακολουθούν να ζουν μέσα στην πολιτική αφασία τους !Στην πολιτική αναισθησία τους!

Ξέρετε όμως κάτι κα πρώην (και ελπίζουμε για πάντα πρώην) βουλευτής;

Σας “δικαιολογούμε” για την συμπεριφορά σας αυτή ,γιατί η κοινωνική και οικονομική σας κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει για μια οικογένεια να μην έχει να πάρει γάλα και ψωμί για τα παιδιά τους..

Τι σημαίνει για έναν νέο άνθρωπο να μην μπορεί να βρει πουθενά δουλειά και να αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς.

Κρίμα κα πρώην Βουλευτής που δεν διδαχθείκατε από τα λάθη σας και συνεχίζεται με αυτές τις δηλώσεις να προκαλείται τον Κορινθιακό λαό! Ειλικρινά κρίμα !

Λάκης Γιαννιδάκης