Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η Κύπρος θα τα καταφέρει, όπως και η Ελλάδα είπε από τη Λεμεσό ο Αντ. Σαμαράς

Η Κύπρος θα τα καταφέρει, όπως και η Ελλάδα είπε από τη Λεμεσό ο Αντ. Σαμαράς. Συμμετέχει στη σύνοδο του ΕΛΚ – Και νέα συνάντηση με Μέρκελ
Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετέχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει, όπως τα καταφέρνει και η Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σαμαράς είπε ότι σήμερα θα εξεταστούν διάφορα θέματα που δεν σχετίζονται με το ζήτημα αυτό (της Κύπρου) και σημείωσε ότι το ΕΛΚ είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόνισε ότι η συγκίνησή του είναι πάντα μεγάλη, όταν βρίσκεται στην Κύπρο.
Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2014, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη σύνοδο, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ θα παραστούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρχηγοί κομμάτων και ηγέτες κρατών.
Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επί ποδός θα βρίσκονται 180 αστυνομικοί και οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος θα είναι κλειστοί.
Στο πλαίσιο της συνόδου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί για ακόμη μια φορά με την κ. Μέρκελ. Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με την πιο πρόσφατη να πραγματοποιείται την περασμένη Τρίτη στο Βερολίνο.