Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κακοκαιρία την Κυριακή - Πού θα έχει παγετό τις πρωινές ώρες


Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας.
Την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες και νότιες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ βροχές και χιονόνερο περιμένουμε στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο, δηλαδή το Καρπάθιο και τη θάλασσα της Ρόδου νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Θεσσαλία,  Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κυρίως στα νότια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.  Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα υπόλοιπα θαλασσιά τμήματα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια με λίγες βροχές και ασθενή χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Περιμένουμε αρχικά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά αργότερα θα συνεφιάσει και εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 12 βαθμούς κελσίου
Οσον αφορά στην εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, όλη η νέα εβδομάδα προβλέπεται να είναι χειμωνιάτικη καθώς περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές ακόμη και της νότιας χώρας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ μεσοβδόμαδα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βουνά της Αττικής
Πληροφορίες από το newsit.gr