Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αδιανόητη τραγωδία στη Βραζιλία: Πάνω απο 245 οι νεκροί σε νυχτερινό κέντρο - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ


Τουλάχιστον 245 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία, από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Σάντα Μαρία, στα νότια της χώρας. Όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο ταγματάρχης Γκέρσον ντα Ρόζα Φερέιρα, επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, ακόμη απομακρύνονται οι σοροί των θυμάτων από το κλαμπ Kiss όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Όπως εξήγησε, τα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν περίπου 500 άνθρωποι.
Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.
Ακόμη δεν είναι απόλυτα σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων. Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες.
Εξαιτίας της τραγωδίας, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, που συμμετείχε στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), που διεξάγεται στο Σαντιάγο της Χιλής, επιστρέφει εσπευσμένα στη Βραζιλία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ REUTERS/ RT/ Facebook
newsit.gr