Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η Ελλάδα Βέλου , εύκολα 2 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου

velo ektos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
H Ελλάς Βέλου, παραμένει στις διεκδικήτριες του τίτλου στην Α1΄Κορινθίας καθως επικράτησε εύκολα με 2-0 του Αστέρα Δερβενίου, η οποία έπαιξε, σε σχέση με τις ενδεκάδες του α’ γύρου, χωρίς 5 βασικούς της παίκτες.
Απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, οι παίκτες και ο προπονητής του Αστέρα φάνηκαν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν και απογοήτευσαν τους φιλάθλους τους, που παρά τη συνεχή βροχή που έπεφτε, ήρθαν να συμπαρασταθούν την ομάδα.
Με γκολ σχεδον από τ' αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας , στο στάδιο του Βέλου , που πρόσφερε ο Φραντζής στον Αράπι, καθώς στο 4’ σε σέντρα του Βράκα  προσπαθώντας να απομακρύνει την μπάλα με το ένα χέρι, την “σέρβιρε” στο κεφάλι του Αράπι, ο οποίος, χωρίς να πηδήσει, απλά την έστειλε στα δίκτυα πετυχαίνοντας το 1-0 για τη βελιώτικη ομάδα. Έτσι ο Αστέρας βρέθηκε να κυνηγά το σκορ από νωρίς.. Ο Αστέρας πέρασε στην αντεπίθεση και απείλησε στο 8’, με σουτ του Μυργιώτη μέσα από την περιοχή, που έδιωξε ο Μακρής δύσκολα σε κόρνερ. Ο Μακρής “καθάριζε” όλη την εναέρια κυκλοφορία σε δυο τρεις φάσεις που δημιούργησαν στην εστία του οι προσπάθειες του Δημόπουλου και του Μαστρογιαννόπουλου και ενέπνε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Στο 21’ μετά από κόρνερ του Αστέρα, ο Μακρής που μπλόκαρε τη μπάλα, τροφοδότησε αμέσως τον Κοσκολέτο που βρήκε ανοιχτή την άμυνα του Αστέρα και πάσαρε στον αμαρκάριστο Αράπι, αλλά ο Φραντζής σταμάτησε με ωραία απόκρουση σε κόρνερ το δυνατό σουτ που αυτός επεχείρησε.. Η ομάδα του Δερβενίου έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 27’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημόπουλου, η μπάλα βρήκε στο τείχος των Βελιωτών, άλλαξε πορεία, βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε κόρνερ.
Στο 27’ ο Δημόπουλος χτύπησε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Ελλάδας, αλλά η μπάλα χτυπώντας πάνω στο τείχος των αμυντικών βρήκε στη συνέχεια το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Και στο 33’ ο Κουτρούλης σέντραρε από δεξιά και ο Δημόπουλος προσπάθησε να πιάσει εντυπωσιακά το σουτ, αντί να σπρώξει απλά τη μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντάς την απελπιστικά άουτ.

Στην επανάληψη, η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες στο 57’ μετά από αποβολή του Αράπι με 2η κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Κακριδή αφού έπιασε τη μπάλα με το χέρι ανακόπτοντας επίθεση του Αστέρα. Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ελλάδας είχαν να κάνουν περισσότερο με τη ρευστότητα του αποτελέσματος σε εκείνη τη χρονική στιγμή, παρά με τη δίκαιη απόφαση του διαιτητή, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε χαριστεί στον Πιλιαφά που ενώ είχε κίτρινη κάρτα, έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Αναγνωστόπουλο στα μέσα του α’ ημιχρόνου..
Μια καλή στιγμή είχε με τον Δημόπουλο που δέχτηκε τη μπάλα μετά από την απόκρουση των αμυντικών της Ελλάδας σε δικό του χτύπημα φάουλ και σούταρε απευθείας και δυνατά, αλλά ο Μακρής είχε σωστή τοποθέτηση. Η είσοδος του νεοαποκτηθέντα Καραγιαννίδη, στη θέση του τραυματισθέντος στο φρύδι Κουτρούλη, έδωσε πνοή από τα αριστερά στον Αστέρα, αφού ο νεαρός είχε καλές προσπάθειες, χωρίς όμως επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αγώνας κυλούσε με τον Αστέρα να μην μπορεί και έτσι η Ελλάδα στην κόντρα βρέθηκε κοντά στο δεύτερο τέρμα της
Στο 79’, οι Σάνι-Δελής-Ρούπας συνεργάστηκαν άψογα, το σουτ του τελευταίου , ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος, σταμάτησε στο δοκάρι του Φραντζή, στην επαναφορά ο Δελής έκανε το σουτ, με τον Γιαννόπουλο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.
Το τελικό 2-0 για την Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 80’, όταν ο Πιλιαφάς έφυγε από δεξιά, με ανοιχτή τη αριστερή πλευρά του Αστέρα μετά από κακή πάσα του Αναγνωστόπουλου στο χώρο του κέντρου βρήκε τον Κοσκολέτο και ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Φραντζή, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν μια κεφαλιά του Μυργιώτη, που κέρδισε στον αέρα τον εξερχόμενο Μακρή, αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα άουτ από την κενή εστία.

Συμπερασματικά ο Αστέρας έχοντας τους περισσότερους παίκτες του σε κακή ημέρα φάνηκε “λίγος”, αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια ομάδα που διεκδικεί τις καλές θέσεις στη βαθμολογία. Σε κακή ημέρα βρέθηκε και ο προπονητής του, που δεν βοήθησε με αλλαγές παικτών και συστημάτων, μιας και η ομάδα ηττάτο από πολύ νωρίς.
Ο διαιτητής κ. Π. Κακριδής δεν έκανε το μεγάλο λάθος και τα όποια λαθάκια του ήταν στα πλαίσια του ανεκτού. Οι βοηθοί του κ.κ. Σκούρτης και Μπάρτζης ήταν εξαιρετικοί.

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Μακρής, Βράκας (10’ λ.τρ. Αμπού Ζολώφ), Γιακούπι (84’ Δεϊσης), Σαββίδης, Νάκος, Ρούπας, Δελής (87’ Μπάρτζης), Σάνι, Αράπι, Πιλιαφάς, Κοσκολέτος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος (70’ Πεθαίνος), Γιαννόπουλος, Ρούτσης, Κουτρούλης (60’ Καραγιαννίδης), Φωλιάς, Μυργιώτης, Δημόπουλος, Αναγνωστόπουλος