Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η Όλγα σε “ειδική αποστολή” στο Ισραήλ

Olga-Kefalogianni-greek-tourism
H Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν από τα πρώτα μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά που έλαβαν επίσημη πρόσκληση να επισκεφτούν το Ισραήλ, μετά την εκλογική νίκη του Ιουνίου. Η… ανταπόκριση λοιπόν εκκρεμεί εδώ και μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο ωστόσο η Υπουργός Τουρισμού θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο “ειδικής αποστολής”.
Με αφορμή τη σημαντικού διεθνούς ενδιαφέροντος τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ, η Όλγα Κεφαλογιάννη θα έχει την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις τόσο με παράγοντες της ισραηλινής πολιτικής ζωής όσο και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να επενδύσουν στον ελληνικό τουρισμό, πέραν από το να κλείσουν κάποιες συμφωνίες για την προώθηση Ισραηλινών τουριστών στη χώρα μας.
Το πιθανότερο είναι ότι, λόγω της αναμενόμενης καθυστέρησης στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ, μετά τις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν… ισόπαλους σε έδρες στη νέα Βουλή τους συνασπισμούς της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς, η Όλγα Κεφαλογιάννη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κνεσέτ, καθώς και εκπροσώπους των κομμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει μια πιθανή συνάντησή της με την Τζίπι Λίβνι, την άλλοτε υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και… παρ’ ολίγον πρωθυπουργό, που δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση στην προηγούμενη Κνεσέτ, παρόλο που το τότε κόμμα της, Καντίμα, ήταν πρώτο σε έδρες, μιας και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προχώρησε στην “ιερή συμμαχία” με τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Άμπι Λίμπερμαν, με τον τελευταίο να καταλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, και εσχάτως να διώκεται από τη Δικαιοσύνη.
Η Τζίπι Λίβνι δημιούργησε ένα νέο κεντρογενές κόμμα, και ο διεθνής παράγοντας βλέπει και πάλι με… ενδιαφέρον την περίπτωσή της, στο πλαίσιο αναζήτησης μιας περισσότερο μετριοπαθούς λύσης για το μέλλον του Ισραήλ, από τον “σκληρό” Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ είχε έρθει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, για να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και να δείξει εμπράκτως τη στήριξη του Τελ Αβίβ προς την Αθήνα, είχε εκτενή συζήτηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη για τις προοπτικές τουριστικής συνεργασίας των δυο χωρών, στον απόηχο των πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού για να επανατοποθετηθεί η Ελλάδα στον χάρτη.
Ακόμη, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Κοινότητας στη Νέα Υόρκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επίσης επαναδιαπιστώθηκε το ενδιαφέρον του Τελ Αβίβ να έρθει πιο κοντά στην Αθήνα

ysterografa.gr