Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρόκριση στο ρελαντί για Αστέρα Τρίπολης , νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου

Πρόκριση στο ρελαντί για Αστέρα
Με δυο γκολ στην επανάληψη, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σκόρερ για τους Αρκάδες οι Ντε Μπλάσις (62') και Φορμίκα (77'), ενώ είχαν κι οριζόντιο δοκάρι με τον Ράγιος στο 65'. Nτεμπούτο έκανε για τους γηπεδούχους ο Κάφα, που αντικατέστησε τον Περόνε στο 80ο λεπτό.
Ανοιχτό ματς στο πρώτο τέταρτο με τις δυο ομάδες να έχουν από δυο καλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 5' με τον Ράγιος να σουτάρει άουτ όντας μόνος του στο σημείο του πέναλτι και με τον Περόνε να βγαίνει στο 13' τετ α τετ, όμως ο κίπερ των «ερυθρόλευκων», Σταυρακάκης, έδιωξε.
Η ομάδα της Μαγνησίας απείλησε στο 12' και στο 13' με ισάριθμα σουτ του Κοτζαθανάση, στα οποία ο Μπαντής είχε απάντηση.
Από το 20λεπτο και μετά ο Αστέρας πήρε τα ηνία του αγώνα, έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σταυράκη.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο ημίχρονο με τους Αρκάδες να έχουν τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν τον τρόπο για να παραβιάσουν την εστία των φιλοξενούμενων.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τους Αρκάδες να βρίσκονται και πάλι στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ. Ο Τσιώλης μάλιστα, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τον Ναβάρο αντί του Φραγκουλάκη, ενώ στο 59' μπήκε κι ο Ουσέρο αντί του Εγκον.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 62' με τον Ντε Μπλάσις. Ο Σταυράκης είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Σανκαρέ, διώχνοντας σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντε Μπλάσις με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Ο Αντώνης Μάνδαλος έκανε διορθωτικές κινήσεις για να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 77' όταν ο Φορμίκα κινήθηκε από αριστερά, προσπάθησε να βγάλει σέντρα, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πολύ ύψος και κατέληξε στο βάθος της εστίας του εμβρόντητου Σταυράκη, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές επεμβάσεις.
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση και να συνεχίζουν στους «8» του θεσμού και τους Βολιώτες να επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους στην Football League.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Φραγκουλάκης (46' Ναβάρο), Εγκον (59' Ουσέρο), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Περόνε (80' Κάφα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης, Γκότοβος, Παλαιολόγος, Πετκάκης (59' Στουρνάρας), Γουσούλης, Τσιάτσιος, Στογιάνοφ (75' Κολημήτρας), Ανιέτε (66' Γαλάνης), Ογιαρμπίντε, Κοτζαθανάσης, Μπακαγιόκο