Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Όταν ο Άγιος Βασίλης πέρασε πάνω από την Ακρόπολη και τη Σαντορίνη (VIDEO)

Στην Ελλάδα, παραδοσιακά, έρχεται την Πρωτοχρονιά. Αλλά κάποιες φορές κάνει εξαιρέσεις. Μπορεί να έρθει και Χριστούγεννα, ποιος ξέρει;

Πόσες φορές δεν ξυπνήσαμε να δούμε αν το μελομακάρονο και ο κουραμπιές κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν φαγωμένα. Αν υπήρχε δώρο. Αν είχε έρθει ο Άγιος Βασίλης;

Πολλές είναι η απάντηση. Τα... παλιά τα χρόνια, περιμέναμε ξάγρυπνοι να ακούσουμε θόρυβο από το τζάκι. Να δούμε τη φιγούρα του παχουλού παππού με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή να αφήνει κάτω από το δέντρο το δώρο μας. Σημάδι ότι υπήρξαμε καλά παιδιά μέσα στη χρονιά.

Τώρα, βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο να εντοπίζει ακόμη και το που βρίσκεται το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη!
Πως γίνεται αυτό; Η NORAD (η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας) το έκανε, όπως κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Παρακολουθεί τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών και καταγράφει την πορεία του.

Στην ιστοσελίδα www.noradsanta.org μπορεί κανείς να δει όλη την πορεία του Άγιου Βασίλη. Από που πέρασε, που άφησε δώρα.



Στην Ελλάδα, έκανε ένα πέρασμα από την Ακρόπολη και τη Σαντορίνη, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί!
Στη Γαλλία, πέρασε φυσικά μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ



Στο Λονδίνο από τον Πύργο του Λονδίνου, από το London Eye και τη Βουλή...



Στην ειδική σελίδα της Norad υπάρχει ο χάρτης. Ένα πάτημα με το ποντίκι αρκεί για να δει κανείς από που έχει περάσει ο Άγιος Βασίλης.
Ποιος ήταν καλό παιδί φέτος;

newsit.gr