Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος στη Βουλή! - Για χούντα μιλούν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου και χαρακτηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τηλεθεατή


Ενταση επικρατεί και πάλι από το πρωί στην Βουλή. Οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διάσκεψης των Προέδρων
επικαλούμενοι πληροφορίες ότι προωθείται με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών.
Αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.
Κάποιοι απειλούν ακόμα και με απεργία την Παρασκευή προκειμένου να μην κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων σε επιστολή τους μιλούν για: "...Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία."

Κατηγορούν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι "Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα."

Εντωμεταξύ, δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (από τις 07/12/2012) πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας πλέον το ταμείο αρωγής των υπαλλήλων της Βουλής (Τ.Α.Υ.Β.) θα σταματήσει να λαμβάνει παροχές όπως τα ενοίκια από το εστιατόριο και το κυλικείο του Κοινοβουλίου, ποσοστό επί των προμηθειών της Βουλής (περίπου 7%) κλπ..

Βάση του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «επείγουσες ρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας», που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού προβλέπεται… «η κατ’ έτος επιχορήγηση του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής από τον Προυπολογισμό της Βουλή είναι ίσου ύψους με τις κρατήσεις που διενεργούνται σε βάρος των μετόχων του Ταμείου επί των τακτικών αποδοχών τους. Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου καταργείται».

newsit.gr