Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόικα θέλει αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

greek-troika
Σοβαρές ενστάσεις φαίνεται ότι η έχει η τρόικα για συγκεκριμένες πτυχές του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα καταθέσει την Παρασκευή στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού πρώτα το παρουσιάσει προς έγκριση στο αυριανό Eurogroup.
Οι επικεφαλής των ελεγκτών του ελληνικού Μνημονίου θέλουν αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, επισημαίνοντας ότι αυτή την οποία ενέκρινε η Διακομματική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση, προκαλούν… στρεβλώσεις σε εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Ενστάσεις φέρεται να έχει διατυπώσει η τρόικα και για τις διατάξεις που αφορούν τη φοροδιαφυγή, και οι οποίες αναμένεται να έρθουν στη Βουλή με ξεχωριστό κείμενο, μέχει τα τέλη Μαϊου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την αποτίμηση της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, ζητήθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιάσει στο αυριανό Eurogroup με λεπτομέρειες το νομοσχέδιο που θα προωθηθεί εν συνεχεία στη Βουλή.

ysterografa.gr