Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αργολίδα: Οι επιχειρηματίες συνέταξαν το σχέδιο δράσης προβολής του νομού


Το σχέδιο δράσης του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αργολίδας, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας, σε συνεργασία με τους δήμους και τους τουριστικούς φορείς του νομού, παρουσιάστηκε στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.
Το σύνολο εκπροσώπων των φορέων της Αργολίδας, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενεργοποίησης, συνεργατικών δομών και στη σημασία του τουρισμού, για την τοπική οικονομία της Αργολίδας, ενώ δήλωσαν κατ' επανάληψη την ισχυρή βούληση τους, να στηρίξουν το έργο και τη λειτουργία του φορέα, προκειμένου να προκύψουν θετικά αποτελέσματα.
Πρωταρχικοί στόχοι του σχεδίου δράσης και του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας του οργανισμού, μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης με τον τίτλο «Visit Argolis», είναι η ανάπτυξη, οργάνωση και διαχείριση του τουριστικού τομέα και της τουριστικής δραστηριότητας.
Η προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσα από συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Ιδιαίτερα σημαντική, είναι και η ανάπτυξη δικτύωσης του οργανισμού, τόσο στο χώρο της παραγωγής και της διανομής, αλλά και στο διαδίκτυο με την ανάπτυξη της ιστοσελίδας «Visit Argolis», ενώ έμφαση δίνεται επίσης και στα Networking events.
Τέλος, φορείς χρηματοδότησης του ενιαίου φορέα σε αυτή την αρχική φάση είναι, το Επιμελητήριο Αργολίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, ο Δήμος Ερμιονίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ναυπλίου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιρίων-Δρεπάνου και ο Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου.