Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"Παρανομούν όσοι δήμαρχοι δεν στέλνουν τις λίστες", λένε από το υπουργείο στο Newsit - Προσθέτουν: "Έχουμε ήδη στα χέρια μας λίστες υπαλλήλων"


- ΤΩΡΑ: Έξω από το δημαρχείο οι εργαζόμενοι - Κλειστή η Αθηνάς
- Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ στο Newsit: Δεν θα στείλουμε καμία λίστα με διαθεσιμότητες
- Υπολειτουργούν τα ΚΕΠ στους περισσότερους Δήμους της χώρας
- Ενα ΚΕΠ σε κάθε Δήμο λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη
- Κλειστοί πολλοί βρεφονηπιακοί - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
- Πνίγονται στα σκουπίδια πολλοί δήμοι
- Λαφαζάνης: Όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρουμε όλους πίσω
"Παραβιάζουν το νόμο όσοι δήμαρχοι δεν στείλουν τις λίστες", διαμηνύουν μέσω του Newsit από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως τονίζουν, οι δήμαρχοι που δεν στέλνουν τις λίστες, εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους τους γιατί η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.
Λένε επίσης ότι αρκετοί δήμοι έχουν ήδη στείλει λίστες στο υπουργείο.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ πάντως και οι δήμαρχοι συνεχίζουν το... αντάρτικο. Το ίδιο συμβαίνει και σε υπουργεία που είναι υπό κατάληψη (διαβάστε εδω).

Όπως επιβεβαίωσε στο Newsit ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, είναι ομόφωνη απόφαση των δημάρχων να μην αποσταλεί καμία λίστα με υποψήφιους υπαλλήλους για διαθεσιμότητα.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ





Όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς:
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στον Δήμο Ηλιούπολης δεν έχει γίνει κατάληψη στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς να μην πάνε σήμερα τα παιδιά τους γιατι θα είναι κλειστοί. Αυτό έχει συμβεί στους 3 από τους 5 παιδικούς σταθμούς που έχει ο Δήμος.

Στην Θεσσαλονίκη:

Οι εργαζόμενοι μετά από συνελεύσεις αποφάσισαν να λειτουργήσει σήμερα ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ προχώρησαν σε καταλήψεις αρκετών παιδικών σταθμών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα δημαρχεία ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο στη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Καταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν στα γραφεία προσωπικού των δήμων σε όλη την χώρα με στόχο να μην εκδοθεί καμία διοικητική πράξη που θα διευκολύνει τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, όπως και στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των καταλόγων των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αντίστοιχη έκκληση στους εργαζόμενους συνολικά των δήμων και των περιφερειών κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που καλεί τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία, σήμερα, τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων.

Συγχρόνως, καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Για την Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.
newsit