Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τατούλης : Δεν θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων


«Δεν θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του θέματος της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί «διαπιστώνω ότι μια ακόμα πρωτοβουλία μας γίνεται δεκτή με μεγάλη συναίνεση από τους εκπροσώπους των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου», όπως δήλωσε.
Η συναίνεση αυτή αποδεικνύει εμπράκτως την πολιτικά θαρραλέα στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να διακηρύσσει αφενός τη στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης, και, αφετέρου, την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής. Η «πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας» όπως χαρακτήρισε τη στάση της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταδεικνύει την ολοκληρωμένη προσέγγισή της, σύμφωνα με την οποία οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, της εξαιρετικά δίκαιης κατανομής τους σύμφωνα με την οποία να υπάρχει κατανομή σε κάθε κοινωνική ομάδα των ευθυνών που τους αναλογούν. Πέραν αυτού, είναι ανάγκη τα μέτρα να είναι σωστά μελετημένα προκειμένου να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.
«Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας», σημείωσε ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης να πει την αλήθεια στους πολίτες ουσιαστικά δεσμεύει την προσπάθειά της και αποτελεί οιονεί κίνδυνο για τη χώρα».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιστροφή στο χθες όπως διατείνεται ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε για επιστροφή σε προηγούμενη κατάσταση, συμπεριφορά την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματικό ψέμα που μόνο σκοπό έχει την άνοδο στην εξουσία».