Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία Nίκου Νικολόπουλου στην συζήτηση για πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή... «ΚΑΛΗ… ΑΠΟΛΟΓΙΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»


«Αντώνης Σαμαράς : Εγώ μία εξεταστική θα κάνω για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο»

«Αντί αυτής όμως, που προεκλογικά διακήρυττε, ο μετεκλογικός  Αντώνης Σαμαράς ανεξήγητα αρνείται.

Οι πολίτες βλέπουν τον «μεταλλαγμένο» μετεκλογικό Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο «πολιτικού πλυντηρίου» του ΠΑΣΟΚ και του «διδύμου της συμφοράς» Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου που δυσφήμησε και διέσυρε τη χώρα, παραποίησε τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, εκτίναξε τις τιμές των spread των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Κράτους, προσέφερε εθελουσίως και κρυφίως την χώρα του ως θήραμα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, έθεσε τη χώρα του εκτός των διεθνών αγορών χρήματος, έβαλε  την χώρα του στο γύψο του 1ου Μνημονίου, κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε βίαια φτωχοποίηση και εκατοντάδες απεγνωσμένους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και έφερε τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Γιατί άραγε όλα αυτά;


Ποιες πολιτικές ή άλλες δουλείες εξοφλεί ο μετεκλογικός Αντώνης Σαμαράς και αναιρεί τόσο προκλητικά και κυνικά τον προεκλογικό εαυτό του;

Τι έγιναν οι «πύρινοι» λόγοι του; Μήπως εξ’ αρχής δεν τους πίστευε; Μήπως κάτι άγνωστο στους πολλούς συνέβη στην πορεία;

Γιατί απογοητεύει τους Έλληνες πολίτες;

Γιατί προσβάλει την Ελληνική δικαιοσύνη που διατυπώνει υπόνοιες ποινικής ευθύνης των θλιβερών πρωταγωνιστών και εκείνος σιωπά και κρατά την υπόθεση στο συρτάρι»;

Νίκος Ι. Νικολόπουλος: «ΚΑΛΗ… ΑΠΟΛΟΓΙΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ» 

Ο λαός δικαιούται να μάθει πως φθάσαμε στην καταστροφή
και ποιοι ευθύνονται για την πανωλεθρία που υπέστημεν εν καιρώ ειρήνης.

 

«Σε αυτή την αίθουσα δεν είμαστε για να παριστάνουμε τους «παρηγορητές», ούτε τους μοιρολάτρες παρατηρητές των εξελίξεων. Είμαστε πολιτικοί, που κουβαλάμε στους ώμους μας τις ευθύνες ενός λαού και μίας χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας, τουλάχιστον των τελευταίων 70 ετών.

 Έχουμε την ευθύνη λοιπόν, όχι απλά να υπερασπιστούμε τον λαό και να δείξουμε τον δρόμο προς την ελπίδα και την έξοδο από την κρίση, αλλά και να του μιλήσουμε με ειλικρίνεια για το παρελθόν».

Με αυτές τις σκέψεις ξεκίνησε την ομιλία του, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ενώ συνέχισε απευθυνόμενος προς την Εθνική αντιπροσωπεία:

«Θέλω να τονίσω πως πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές, πρόσωπα και καταστάσεις, ο καθένας από τους 300 αυτής της Βουλής, «κουβαλάει το βάρος» της προσωπικής του ευθύνης και δίνει, προσωπικά, απολογία στον λαό.

Καλή απολογία σε όλους μας, λοιπόν»!

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος  Νικολόπουλος ακόμα είπε:

«Αν δεν φοβόμαστε λοιπόν την αλήθεια, πρέπει να επιδιώξουμε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής και μάλιστα, να της προσδώσουμε εκείνες τις δυνατότητες και εκείνα τα πλεονεκτήματα που θα την βοηθήσουν να φτάσει σε ουσιαστικό και απολύτως ειλικρινές αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο σήμερα δε, που η Βουλή έχει γίνει αποδέκτης πλέον της επίσημης δικογραφίας των οικονομικών εισαγγελέων για το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά από τις κατά καιρούς αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει σάλο.

Κατόπιν τούτων, σπεύδω να δηλώσω ευθέως, όχι απλά και τη δική μου ψήφο στην ανάγκη σύστασης της εξεταστικής που θα επιχειρήσει να φωτίσει τις θολές πτυχές μιας ιστορίας που οδήγησε την χώρα και τον λαό σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, αλλά και την έμπρακτη στήριξή μου, και εκτός Βουλής, με την ενεργό συμμετοχή μου σε κάθε σχετική πρωτοβουλία, όπως άλλωστε ήδη έχω κάνει καταθέτοντας στην Δικαιοσύνη ως μάρτυρας για το σκάνδαλο των CDS που απεκάλυψε, ο τότε συνάδελφός μου Βουλευτής και νυν πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Π. Καμμένος.

Προσωπικά ποτέ δεν λιποψύχησα και με αμείωτη ένταση στο πρόσφατο παρελθόν, προσπάθησα να συμβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας, φθάνοντας μάλιστα και στον Εισαγγελέα για να καταθέσω όλα όσα γνώριζα, γύρω από το κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα CDS΄ την εμπλοκή του αδελφού του Γιώργου Παπανδρέου και την Ελληνική χρεοκοπία».

Επίσης ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος απεκάλυψε ότι από τις 5-9-2011 έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και μια βδομάδα αργότερα με το ίδιο αντικείμενο απέστειλε επιστολή στους πολιτικούς Αρχηγούς κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, τις οποίες κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι «ως Βουλευτής, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία και δεσμευμένος απέναντι στους πολίτες να πράττω μετεκλογικά τα όσα προεκλογικά υπερασπιζόμουν, εκφράζω την πλήρη στήριξή μου στο αίτημα της εξεταστικής, από όπου και αν προέρχεται.

Πριν κατέβω από το βήμα, είπε ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι από τις αρχές Αυγούστου έχω καταθέσει ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μεταφέροντας και την οργή αλλά και την πεποίθησή του κόσμου ότι επιχειρείται «κουκούλωμα» και θέλοντας να πληροφορηθεί ο Ελληνικό λαός για το «εάν η κυβέρνηση έχει μεταβάλει την άποψή της αναφορικά με την διερεύνηση ποινικών ευθυνών μέσω της σύστασης εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής, για το πως φτάσαμε στην οικονομική υποδούλωση και για το ποιοι επωφελήθηκαν», δυστυχώς όμως, αλλά ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε ποτέ στην ερώτηση, παρότι αυτό υπαγορεύει ο Κανονισμός της Βουλής, επιβεβαιώνοντας σήμερα τις τότε ανησυχίες μου ότι έχει μετακινηθεί από την θέση του ο κ. Σαμαράς που ως επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ. εξέφραζε προεκλογικά.

Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ίδιος υπαναχωρεί της θέσης που εξέφραζε, αλλά και ότι πλέον δεν εκφράζει την λαϊκή πλειοψηφία που τον στήριξε, στηρίζοντας τις προεκλογικές του εξαγγελίες».

Ο Αχαιός πολιτικός κατέληξε: «Η σημερινή διαδικασία αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε και ο πολιτικός κόσμος της χώρας να δείξει πως επιθυμεί άμεσα το ξεκαθάρισμα μίας πολύ θολής υπόθεσης, αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες διαλεύκανσης.

Για τούτο και αυτή η θετική ψήφος μου, απλά επιθυμεί να επισημάνει ότι σε καιρούς τόσο δύσκολους για τον λαό και τόσο κρίσιμους για την πολιτική και τη Δημοκρατία, όλοι οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όσα μας ενώνουν (υπηρετώντας την αλήθεια, την δικαιοσύνη και τα συμφέροντα του λαού) έναντι των ιδεολογικών ή άλλων διαφορών που με θεμιτό και δημοκρατικό τρόπο μας χωρίζουν.

Αν, κοινή μας συνισταμένη είναι το εθνικό συμφέρον, τότε όλοι μαζί μπορούμε να καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα, έστω και αν ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία».