Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Θέλει να θέσει εκτός νόμου τη «Χρυσή Αυγή»

Πρωτοβουλία για να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή» αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, την οποία χαρακτήρισε ως «αντισυνταγματικό κόμμα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συνεννόηση με άλλους συνταγματολόγους, ώστε να τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.
Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη ζητήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει δηλώσει πως θα κινηθεί νομικά κατά της «Χρυσής Αυγής» για τις έκνομες ενέργειές της.
Αντίδραση Δένδια
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής ουκ ολίγες φορές. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».
Η απάντηση Μιχαλολιάκου
Η απάντηση του γενικού γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν αφοπλιστική: εάν τεθεί το κόμμα εκτός νόμου, θα ιδρύσω άλλο και θα πάρω διπλάσιο ποσοστό, είπε.

aftodioikisi.gr