Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου απαίτησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Ασωπού


Την κατεύθυνση που έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ακολούθησαν οι εργαζόμενοι της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού, σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι με γραπτή όχλησή τους, που υπέβαλαν προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως τους κάλεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δι μέσου της αρμόδιας Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου από 29 Σεπτεμβρίου 2012, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαβίβασαν, ως όφειλαν, τη γραπτή όχληση προς την ανάδοχο εταιρεία καλώντας την να προβεί σύμφωνα με το αρ. 37, παρ.9, του Ν. 3669/08 και εντός 15 ημερών, ήτοι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2012, σε εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζομένους.
Σε αντίθετη περίπτωση κάλεσαν την εταιρεία να υποβάλλει στην υπηρεσία τις καταστάσεις πληρωμής των οφειλομένων, «προκειμένου να γίνει απ’ ευθείας η πληρωμή στους δικαιούχους από τις πιστώσεις του έργου για λογαριασμό της και έναντι του λαβείν της».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωνές λαϊκισμού, όπως εκφράστηκαν από τον τότε Περιφερειακό Σύμβουλο και νυν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αθανάσιο Πετράκο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης απαντά με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και βαθιά γνώση των προβλημάτων κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις που οδηγούν στην επίλυση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων.   

Aνάπλαση οδού Λεωνίδου στη Σπάρτη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.239.850,00 €. στην πόλη της Σπάρτης από την οδό Αλκμάνος στην βόρεια πλευρά της πόλης έως την διασταύρωση με την οδό Όθωνος Αμαλίας στην Νότια Πλευρά της πόλης.