Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σύλλήψεις 57χρονης στο Βραχάτι για χρέη πάνω από 4,5 εκατομμύρια και 24χρονου ρομά στο Κιάτο για κλοπή καλωδίων του προαστιακού σιδηροδρόμου !

 
Στο Βραχάτι , συνελήφθη το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μια 57χρονη γυναίκα για οφειλές προς το Δημόσιο! Ειδικότερα, σε βάρος της 57χρονης έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -4.552.863,71- ευρώ.
Η 57χρονη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Επίσης συνελήφθη, χθες (28-11-2012) το απόγευμα, στο Κιάτο , από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας  24χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή καλωδίων του προαστιακού σιδηροδρόμου και διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, χθες  το απόγευμα, στην περιοχή «Τραγάνα» κατέλαβαν τον 24χρονο, να είχε φορτώσει σε φορτηγό όχημα, καλώδια μήκους -600- μέτρων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 24χρονος, μαζί με ακόμα δύο άτομα, που αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει τα καλώδια, λίγο νωρίτερα, από τον προαστιακό σιδηρόδρομο που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο ελέγχου και τα οποία χρησίμευαν στη σηματοδότηση αυτού.
Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα καλώδια, το οποίο αποδόθηκαν σε υπάλληλο του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επίσης ότι, οι ανωτέρω, την 24 προς 25 Νοεμβρίου 2012, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει καλώδια ιδιοκτησίας του Ο.Τ.Ε., μήκους -80- μέτρων.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει καλώδια με αξία που αγγίζει τις -9.500- ευρώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους.
Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.