Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός-Παναχαϊκή 2-0: Πρόκριση... αέρα!

Ο Ολυμπιακός «έστησε» την Παναχαϊκή
Ο Ολυμπιακός, χωρίς να φορτσάρει επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Παναχαϊκή, επικράτησε 2-0 των Αχαιών στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, χάρις σε δύο κεφαλιές των Τζεμπούρ και Μήτρογλου.
 Η Παναχαϊκή αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό, που παρατάχθηκε με αλλαγές και αρκετά νέα πρόσωπα. Τα νέα πρόσωπα που δοκίμασε ο Πορτογάλος δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους και έτσι δεν ήταν λίγοι οι φίλοι της ομάδας που αποδοκίμασαν σε διάφορες στιγμές του ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ολα άλλαξαν , οι «ερυθρόλευκοι»... χτύπησαν την ομάδα της Πάτρας με γκολ από τα... αποδυτήριατο στο 47΄ καθώς στην πρώτη φάση μπροστά στα καρέ των Αχαιών,ο Τζιμπούρ σε σέντρα-φάουλ του Φουστέρ έγινε... ένα με το χορτάρι σκοράροντας με κεφαλιά στα δίχτυα του Πίτκα.

Το 1-0 φυσικά δεν έφτανε για τον Ολυμπιακό, εν όψει ρεβάνς (19/12 στην Πάτρα) και οι «ερυθρόλευκοι», με τον κόσμο πλέον στο πλευρό τους, πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Η σκαστή κεφαλιά του Τζιμπούρ δεν βρήκε δίχτυα στο 54΄και αφού ο Ολυμπιακός «γλίτωσε» στην κόντρα της Παναχαϊκής και το άστοχο σουτ του Γκούρτσα στο 57', ο Ζαρντίμ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, στο 61’  περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου αντί των Φουστέρ και Πάντελιτς, αντίστοιχα και ο... συνήθης ύποπτος Έλληνας επιθετικός των νταμπλούχων
 τον… δικαίωσε δέκα λεπτά αργότερα. Στο 71΄ μετά από κόρνερ του Βλαχοδήμου, ο Μήτρογλου βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό, καθώς ο πορτιέρο της Παναχαϊκής Πίτκος είπε «όχι» στο κοντινό σουτ του Τζιμπούρ στο 78' και στάθηκε τυχερός στο 95’ στο απ΄ ευθείας φάουλ του Μασάντο, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Τώρα η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μοιάζει τελειωμένη μετά το 2-0.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ)
: Μέγιερι, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Ντιακιτέ, Φέισα, Γκρέκο, Φουστέρ (62’ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (79’ Μασάντο), Τζιμπούρ, Πάντελιτς (62’ Μήτρογλου).
Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης):
Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ (90+4' Κοκκίνης), Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (72’ Ντίνας), Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας.

 Τα αποτελέσματα:

Φωστήρας - Πανιώνιος 1-0 (33' Κάμπας)
Λεβαδειακός - Πιερικός 2-0 (30’ Πόι, 88’ Ροτζέιρο)
ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 1-0 (60’ πεν. Παπάζογλου)
Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 2-0 (47' Τζιμπούρ, 71' Μήτρογλου)


Η σημερινοί αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος
Τύρναβος - Κέρκυρα 14:30 (ΟΤΕ sport 1)
Πανθρακικός - Νίκη Βόλου 18:30 (ΟΤΕ sport 2)
Παναθηναϊκός - Προοδευτική 18:30 (ΟΤΕ sport 1)
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερραϊκός 20:30 (ΟΤΕ sport 3)