Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Στρατούλη σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων

Ερώτηση Στρατούλη σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων προς τους υπουργούς Οικονομικών και ΕργασίαςΕρώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης. Η ερώτηση έχει να κάνει με την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων και τις προωθούμενες νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Στην ερώτησή του ο κ. Στρατούλης αναφέρει ότι μνημονιακές πολιτικές «δημιούργησαν μαζικά κύματα συνταξιοδοτήσεων, χωρίς οι αρμόδιες αρχές των επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων να είναι αντίστοιχα προετοιμασμένες και σε επίπεδο μηχανοργάνωσης και σε επίπεδο στελέχωσης», καθώς και ότι «πάνω από 300.000 συνταξιούχοι παραμένουν σε αναμονή έως 2,5 χρόνων στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αποτέλεσμα να έρχονται σε οικονομικό αδιέξοδο και πολύ συχνά στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Επισημαίνει επίσης ότι μέχρι και το τέλος της χρονιάς «αναμένεται να παραιτηθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενώ προβλέπεται αύξηση της ανεργίας, που θα πλησιάσει το 30% μέσα στο 2013» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προωθεί -στα πλαίσια του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων- νέες σφαγιαστικές περικοπές κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ μετατρέποντας τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους ζητιάνους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «λόγω της πρωτοφανούς αντιασφαλιστικής πολιτικής που ακολουθείται, το κύμα συνταξιοδότησης θα συνεχιστεί αμείωτο σε όλους τους ασφαλισμένους και μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και η κυβέρνηση παρουσιάζεται εξαιρετικά αδρανής και παντελώς αδιάφορη για χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν κανένα άλλο μέσο διαβίωσης» και καταλήγοντας, ρωτά τους δύο υπουργούς:
«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα Υπουργεία στα οποία προΐσταστε για να δοθεί λύση στην απαράδεκτη καθυστέρηση της απονομής κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ;
2. Γιατί επιμένετε να προωθήσετε νέες σφαγιαστικές και απάνθρωπες μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφ' άπαξ οδηγώντας σε φτωχοποίηση και οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους;».

eklogika.gr