Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νέες εκδρομές με το τρένο στην Πελοπόννησο

Νέες εκδρομές με το τρένο στο δίκτυο της Πελοποννήσου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γνωστοποιεί, ότι, οργανώνονται δύο νέες εκδρομές (17-18 Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου). Η πρώτη, αφορά στη γραμμή Πύργος-Καλαμάτα (το τρένο θα φτάσει μέχρι τους Χράνους) και η δεύτερη, στη γραμμή Καλαμάτα-Τρίπολη-Μύλοι Αργολίδας.

Η εκδρομή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει στη γραμμή Πύργος - Καλαμάτα, ενώ το τρένο θα πάει και μέχρι τους Χράνους. Θα μετάσχουν 60 άτομα - φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το συρμό θα αποτελούν δύο μηχανές Alco, ένα επιβατηγό βαγόνι και μια σκευοφόρος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τρένο θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 του μήνα, στις 10.30 το πρωί από τον Πύργο. Στις 2.30 το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Ζευγολατιό, όπου θα κάνει στάση για καφέ. Στην Καλαμάτα προβλέπεται να φθάσει στις 4 το απόγευμα, ενώ όσοι εκδρομείς θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν το μηχανοστάσιο. Οι φίλοι του σιδηροδρόμου θα περιηγηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από το σταθμό της Καλαμάτας. Στις 11 έχει προγραμματιστεί η άφιξη του τρένου στους Χράνους, όπου θα γίνει στάση για καφέ και περιήγηση στην τοξωτή γέφυρα και στη γαλαρία που υπάρχει στην περιοχή. Στις 2 το μεσημέρι το τρένο θα φθάσει στο Καλό Νερό, όπου θα γίνει δίωρη στάση για φαγητό. Το τέρμα της εκδρομής υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα στον Πύργο.

Η εκδρομή της 1ης Δεκεμβρίου θα είναι μονοήμερη και θα γίνει στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι, με επιστροφή στην Καλαμάτα. Σε αυτή μπορούν να μετέχουν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί με αμαξοστοιχία ΜΑΝ 1, χωρητικότητας 110 ατόμων.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποντάρει σε αυτές τις εκδρομές για την ανάπτυξη του εκδρομικού σιδηροδρόμου, που ανθεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και την προοπτική της επαναλειτουργίας δρομολογίων προαστιασκού χαρακτήρα.
Οσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος για να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν τη μαγεία του ταξιδιού του τρένου σε μια διαδρομή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μέσα από μοναδικά τοπία με χαράδρες και φαράγγια, με εντυπωσιακές γαλαρίες, πέτρινες τοξωτές γέφυρες - αριστουργήματα και ξεχωριστούς υδατόπυργους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, 210 3621039 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 3621039 end_of_the_skype_highlighting . Ήδη, το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο και αναμένεται να κλείσει γρήγορα η λίστα των επιβατών