Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο “οδικός χάρτης” Σαμαρά προς τους υπουργούς

Antonis-Samaras-Giannis-Stournaras
Αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την καταβολή της επόμενης δόσης δηλώνει ο Πρωθυπουργός ο οποίος και αναμένει την κατάληξη των διαβουλεύσεων που διεξάγονται στο εξωτερικό.

“Το θέμα θα λυθεί μεταξύ αυτών που έχουν το γνωστό πρόβλημα» τονίζει ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «εμείς προτάσεις έχουμε κάνει προς κάθε κατεύθυνση, αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε και περιμένουμε και είμαστε βέβαιοι ότι η εξέλιξη θα είναι πολύ θετική».

Για τον Αντώνη Σαμαρά είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. καθώς όπως λέει «εμένα με νοιάζει πόσα χρήματα θα πάρω και πως θα πάνε στις τράπεζες, στην αγορά, στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις που πέφτουν έξω γιατί το κράτος δεν είναι έντιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη μαραθώνια σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει τον δυναμισμό και τις δυνατότητες για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την αύξηση του πλούτου που παράγει ενώ σημείωσε πως όλα τα υπουργεία έχουν την ίδια στόχευση για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε διορία δέκα ημερών στους υπουργούς του για να ρυθμίσουν όλες εκείνες τις εκκρεμότητες που δημιουργούν προβλήματα στο συντονισμό των υπουργείων, ώστε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής. «Τα συζητήσαμε όλα αυτά με λεπτομέρειες και αφού ρυθμιστούν μια σειρά από ζητήματα θα γίνει νέα συνάντηση μας σε 10 ημέρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι “σε δεύτερη φάση θα γίνουν διμερείς επαφές δικές μου με κάθε υπουργό”.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε «ικανοποιημένος και αποφασισμένος και πως όλοι έχουν διάθεση για δουλειά» ενώ σημείωσε πως «δεν γίνονται συχνά εξάωρες συσκέψεις». «Πρέπει να είμαστε, ως κυβέρνηση, παράδειγμα εργατικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση αυτή δεν γνωρίζει ούτε από Σάββατα, ούτε από Κυριακές, ούτε από αργίες».

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «σύντομα θα υπάρξουν και τα πρώτα αποτελέσματα στον τομέα της Ανάπτυξης» ενώ αποκάλυψε ότι στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών των νοικοκυριών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr