Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Π. Κουρουμπλή​ς για την κατάργηση του αφορολογήτ​ου των τέκνων

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ,
Παναγιώτη Κουρουμπλή
για την κατάργηση του αφορολογήτου των τέκνων

Όταν μια κοινωνία που αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα αντί να προσπαθεί να το επιλύσει, το υποδαυλίζει συνειδητά, πρόκειται για μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Μια κυβέρνηση, που αντί να επιδιώκει τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της φοροκλοπής, καταργεί κοινωνικά δικαιώματα όπως το αφορολόγητο των τέκνων και τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, βρίσκεται σε πανικό και είναι επικίνδυνη για τη χώρα.
Προτείνοντας μέτρα που τιμωρούν την τεκνοποιία, αυτή η κυβέρνηση πλήττει το ιερό θεμέλιο της κοινωνίας μας, που δεν είναι άλλο από τον καθημερινό αγώνα της ανώνυμης Ελληνίδας μάνας. Μη διανοηθούν στο εξής να ισχυριστούν ότι χαράσσουν εθνική πολιτική. Τι παραπάνω θα ήθελε και ο χειρότερος εχθρός μας;
 
Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ
Π. Κουρουμπλή
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά τουAIDS - 1η Δεκεμβρίου
 
Η έλλειψη συρίγγων μεταξύ των τοξικοεξαρτημένων έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτωναπό τον ιό HIVκατά 1.000%. Τρομάζει κανείς και μόνο στο άκουσμα του ποσοστού αυτού. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την κατεδάφιση και των τελευταίων κοινωνικών δικαιωμάτων που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων. Δυστυχώς η απαξίωση των δομών απεξάρτησης και η παντελής έλλειψη πρόληψης στο βωμό μιας ελάχιστης εξοικονόμησης είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν το Δημόσιο με πολλαπλάσιο κόστος θεραπειών στο μέλλον.
Μια κοινωνία είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρό καθιστά το πιο αδύναμο μέλος της. Όταν, όμως, οι στοιχειώδεις κοινωνικές δαπάνες θεωρούνται αντι-αναπτυξιακές, η κοινωνία οδηγείται σε αδιέξοδο.