Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Ανδρέαο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  Πλήθος πιστών στην Δοξολογία και τη λιτανεία της εικόνας και της Κάρας του Αγίου Ανδρέα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε σήμερα η Πάτρα τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα. Πλήθος πιστών απ' όλη την Ελλάδα στην Δοξολογία και τη λιτανεία της εικόνας και της Κάρας του Αγίου.
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τους Μητροπολίτες και τους ιερείς που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να συνοδεύουν την εικόνα αλλά και την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα.
Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Γούναρη έγινε δέηση για τον ερτασμο και της πόλης. Στο τέλος έξω από τον Νέο Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις,
ενώ μίλησε και για το σημερινό θαύμα του Αποστόλου Ανδρέα, που ενώ μέχρι και χθες βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς, τελικά σήμερα έκανε καλό καιρό για να γίνει η λιτάνευση της Κάρας.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, κορυφώνθηκαν με... πολιτική χροιά, δια στόματος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του επισκόπου της Πάτρας κ. Χρυσόστομου, για τον εορτασμό του πολιούχο της Αποστόλου Ανδρέα.

 


Ο κύριος Άνθιμος στην ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους ανέφερε πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να τους στηρίξουμε και να μην λειτουργούμε όπως οι άλλοι που τους δημιουργούν εμπόδια, σύμφωνα με το PatrasTimes.
Βολές εξαπέλυσε και κατά των δημοσιογράφων ο αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, καθώς αναφέρθηκε στην κριτική που ασκούν για το αποτέλεσμα της συμφωνίας του eurogroup.
Από την ομιλία Άνθιμου δεν έλειψαν και οι αναφορές για την δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδας...
Οι αναφορές του επισκόπου της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ανάμεικτα αισθήματα καθώς μερίδα των πιστών χειροκρότησε ...