Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012 - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

logo_perivolakia.jpg
  • Αν ο αγώνας για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο υπέρτερος αγώνας που δίνουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες.
  • Αν ο αγώνας για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο ευγενέστερος και υψηλότερος αγώνας που δικαιώνει τον ίδιο τον άνθρωπο ως ύπαρξη και ανυψώνει την κοινωνία των ανθρώπων.
  • Αν ο αγώνας όσων αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 73 (και όσων αντιστάθηκαν στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών) ήταν ένας αγώνας που με δύναμη και αποφασιστικότητα έδωσαν οι νέοι της γενιάς εκείνης για να εκπληρώσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης με τρόπο εμφατικό και αναμφισβήτητο.
  • Τότε το μήνυμα του αγώνα εκείνου δεν μπορεί παρά να είναι πάντα επίκαιρο στους αγώνες όλων των λαών και των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης διαχρονικά. Πόσο μάλλον στις μέρες μας που ο λαός μας μαστίζεται από την άγρια επιδρομή όσων στο όνομα της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, και εξευτελίζουν κάθε έννοια ελευθερίας και δικαιοσύνης που μας έχει απομείνει. Το φάντασμα του φασισμού παίρνει σάρκα και οστά και αμφισβητεί την ιστορία των νεκρών του Πολυτεχνείου, που γράφτηκε με θάρρος και αγώνα. Αν αυτά θέλουν να μας κλέψουν, να ξέρουν ότι το τότε και το τώρα συναντώνται για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, ότι ο αγώνας αυτός είναι πάνδημος και ότι η λυσσαλέα τους επίθεση δεν θα περάσει. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα ζωντανό:
    ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου
    www.perivolakia.gr