Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ( VIDEO)

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής και αναφερόμενος στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Τέρενς Κουικ τόνισε τα εξής:
«Σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ,  θα πρέπει οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Μουζακίτης και Πεπόνης να ασχοληθούν, γιατί αυτό το στικάκι ήταν εξαφανισμένο  και να ασκηθούν από την πλευρά τους –χωρίς να θέλω να παρεμβαίνω στο έργο τους –όλες εκείνες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε αν χρειαστεί ακόμη και στη Βουλή να διαβιβαστούν πολιτικά ονόματα για άρση ασυλίας.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος σε αυτή την υπόθεση την οποία, την ώρα που εμείς την εξαφανίσαμε,  διερεύνησαν Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί κλπ, έχοντας κερδίσει 10 δις ευρώ από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.
Και επειδή υπάρχει υποψία και αυτό είναι το σημαντικότερο και απευθύνομαι και στον Πρόεδρο της Βουλής, σε αυτή τη διαδρομή των δυο ετών, να έχουν χαθεί ονόματα , να έχουν μεταλλαχθεί ονόματα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  καλούν τον πρόεδρο της Βουλής, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να ζητήσει από τη κα Λαγκάρντ ή από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας να μας αποσταλεί γνήσιο αντίγραφο του dvd, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι ψάχνουμε τα πραγματικά ονόματα».

«Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΦΗΝΑΚΙΑ Η ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ»

Νέο ξέσπασμα του Τέρενς Κουίκ σήμερα (03/10/2012) από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της Ολομέλειας για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε τις «αμοιβές σε όσους διορίστηκαν έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι ή διερμηνείς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και λοιπές διατάξεις».
Με λίγα λόγια στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση έφερνε για ψήφιση στη Βουλή παντελώς άσχετα θέματα μεταξύ τους, από τα οποία το ένα αφορούσε αμοιβές για τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και το άλλο αφορούσε τις διαδικασίες πώλησης ακινήτων σε ιδιωτικά νησιά ή σε νησιά του δημοσίου.
Συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:
«Απευθύνομαι για μία ακόμα φορά διαμαρτυρόμενος στο Προεδρείο της Βουλής. Η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα…μπαράκι που ανακατεύει στο σέικερ διάφορα υλικά για να φτιάξει σφηνάκια ή κοκτέιλ.
Το Προεδρείο της Βουλής υποχρεούται να φέρνει στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, ένα-ένα τα θέματα ξεχωριστά. Δεν μπορεί να συζητάμε ως ένα…πακετάκι, άσχετα μεταξύ τους ζητήματα. Αυτό δεν δείχνει καμία σοβαρότητα και βεβαίως αποτελεί κοροϊδία έναντι του ελληνικού λαού.
Με αφήνει αδιάφορο αν λειτουργούσε τόσα χρόνια έτσι η Βουλή. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά αυτές οι διαδικασίες. Πρέπει το ταχύτερο να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής στην εβδομαδιαία σύσκεψη των Προέδρων.
Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα, όπως σήμερα το πρωί,  που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει την οριστική της ψήφο σε νομοθετήματα, ταυτόχρονα να συνεδριάζουν Επιτροπές είτε νομοπαρασκευαστικά είτε για ενημέρωσή τους από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Είναι ντροπή να κυρώνονται νόμοι, όπως ο σημερινός, με την παρουσία μόνο 15 Βουλευτών, από τους οποίους το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει μόνο δύο και το ΠΑΣΟΚ μόνο έναν αυτή τη στιγμή μέσα στην αίθουσα».