Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Tρίποντο κορυφής με τα χίλια ζόρια. Ολυμπιακός - Αστέρας 1-0


Κάτω του μετρίου ο Ολυμπιακός, είδε τον... χάρο με τα μάτια του κόντρα στον Αστέρα, αλλά πήρε το έκτο του “τρίποντο” στο πρωτάθλημα (1-0) με την “βολίδα” του Χολέμπας. “Πύρρειος νίκη” νίκη για τους Πειραιώτες, έγιναν αναγκαστική αλλαγή ο σκόρερ και ο Ιμπαγάσα. Σφυρίγματα αποδοκιμασίας από τον κόσμο για το θέαμα που αντίκρισαν από την ομάδα του Ζαρντίμ

Ένα σκηνικό που σπάνια το συναντάμε σε αγώνες του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” είδαμε όλοι μας στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί οι “ερυθρόλευκοι” να επικράτησαν των Αρκάδων με 1-0, και να συνέχισαν το σερί τους στο πρωτάθλημα, αλλά η τραγική εικόνα των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ (στα τελευταία λεπτά είχαν κλειστεί στην άμυνα τους για να κρατήσουν τη νίκη) προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι με το σφύριγμα της λήξης ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει τους Πειραιώτες -είδαμε αρκετές ανοικτές παλάμες- ενώ αντίθετα ακούσαμε χειροκροτήματα προς τους παίκτες της ομάδας της Τρίπολης. Πιο έντονες από ποτέ ήταν και οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Ζαρντίμ.

Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν χωρίς ανάσες και εμφανώς μπλοκαρισμένοι στον χώρο του κέντρο από την τακτική του Αστέρα, ενώ στο τέλος απειλήθηκαν με ισοφάριση. Απ' την άλλη οι Αρκάδες κυνήγησαν τον βαθμό, αλλά τόσο ο Κάρολ, όσο και το δοκάρι τους στέρησαν κάτι καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν πίεσε αρκετά τον αντίπαλο του στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Αστέρα ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, πρόσεχαν τα μετόπισθεν (έτσι έφεραν το παιχνίδι στα... μέτρα τους) και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” με αντεπιθέσεις.

Οι Ράγιος, Ναβάρο και Ουσέρο τα πήγαν πολύ καλά στον χώρο του κέντρου και μπροστά, πιέζοντας ψηλά και ηρεμώντας το παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Την ίδια ώρα οι Τζεμπούρ , Μασάντο και Μανιάτης ήταν εκτός κλίματος, κάνοντας δύσκολη την επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών. Αυτοί που προσπάθησαν να... τραβήξουν την ομάδα ήταν οι Μοντέστο, Ιμπαγάσα και ο Αμπντούν. Έτσι, είχαμε ελάχιστες καλές στιγμές στο εικοσάλεπτο, (πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και από τις δύο ομάδες), με πιο επικίνδυνη το χτύπημα φάουλ του Μασάντο (20').

Ο μοναδικός τρόπος που ο Ολυμπιακός κατάφερε να “πατήσει” την αντίπαλη περιοχή ήταν από στημένες φάσεις, αλλά και εκεί οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έκαναν πολύ καλή δουλειά. Στο σημείο όμως που όλα έδειχναν πως το σκορ δεν θα άλλαζε και λίγο πριν το ημίχρονο, ήρθε να κουνήσει τα δίχτυα του Φούλοπ ο “κεραυνός” του Χολέμπας για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο σημαντικά προβλήματα για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αφού οι Χολέμπας (πρόβλημα στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού) και Ιμπαγάσα (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) έγιναν αλλαγή. Έτσι επιστρατεύτηκαν οι Τοροσίδης (έπαιξε αριστερό μπακ) και Φουστέρ.

Το παιχνίδι στην συνέχεια παίχθηκε κυρίως στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου είδαμε πολλές μονομαχίες. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια αλλά οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες (υπήρξαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο των “ερυθρόλευκων” για το θέαμα που έβλεπαν).

Όσο ο Ολυμπιακός δεν ανέβαζε στροφές, ο Αστέρας παρέμενε στο παιχνίδι, όπως και η αγωνία στις εξέδρες. Μάλιστα, το δοκάρι των Αρκάδων στο 83' έκανε τον κόσμο στις εξέδρες ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και τον προπονητή. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακός να έχει κάνει το 6x6", αλλά τον κόσμο του ανικανοποίητο για το θέαμα που είδε.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέμπας (51’ λ.τρ. Τοροσίδης), Κοντρέρας, Μανωλάς, Μοδέστο, Σιόβας, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (51’ λ.τρ. Φουστέρ), Μασάντο, Αμπντούν, Τζεμπούρ (83’ Μήτρογλου).

 
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο (73’ Φραγκουλάκης), Άλβαρες (63’ Καρντάσιο), Ντε Μπλάσις (54’ Καλαντζής), Ράγιος, Ναβάρο, Περόνε.