Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η "Ανάσταση" του Λάζαρου στα Πηγάδια ...ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2


Η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού συνεχίζεται. Μετά την καλή παρουσία απέναντι στην Τότεναμ, οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα από τα Πηγάδια. Επικράτησαν 2-1 της Ξάνθης, για την 6η αγωνιστική της SuperLeague και ανέβηκαν από την 13η στην 8η θέση της βαθμολογίας.
Πρωταγωνιστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που «ακύρωσε» το γρήγορο γκολ του Μαρκόφσκι στο 7' με δύο ωραία δικά του γκολ στο 26' και στο 29'.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Καρνέζη. Μετά την σέντρα του Μαρσελίνιο η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε και ο Μαρκόφσκι από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν όταν ο Βάλλας ανέτρεψε τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή και ο Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση μετά από εντολή του Φερέιρα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βιβιανί.
Σταδιακά ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και απείλησε στο 20΄με τον Σισοκό. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αρχικά ισοφάρισε μετά την πάσα του Ζέκα στο 26΄ και τρία λεπτά αργότερα με καταπληκτική προσπάθεια ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η χρησιμοποίηση του Βύντρα σε ρόλο αμυντικού χαφ από τον Φερέιρα αλλά και το ντεμπούτο του 18χρονου Νάκα με την φανέλα της Ξάνθης, στο πάγκο της οποίας κάθισε για πρώτη φορά ο Νίκος Κωστένογλου.
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντάνι, Φλίσκας, Νάκας (46' Πλατέλλας), Μαρσελίνιο (77' Ονουάτσι), Βασιλακάκης (70' Μάνταλος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Βιτόλο, Βύντρα, Ζέκα (65' Μαυρίας), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (88' Μαρίνος), Τοτσέ (74' Φορναρόλι).