Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η μεγάλη απάτη με τα 600 δισ. των ομογενών

Hγετικό μέλος της οργάνωσης END είναι ο γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1995 στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
 

Για δεύτερη φορά οι Ελληνοαμερικανοί της οργάνωσης END εμφανίστηκαν με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι μπορούν να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος. Οπως αναμενόταν, το καταθετήριο που παρουσίασαν αποδείχθηκε πλαστό

Άνθρακας τελικά ο θησαυρός, και η «αμερικανική βοήθεια» έγινε σενάριο λαϊκής σαπουνόπερας. Δύο ή τρεις, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς, μυθομανείς κατά τους γνωστούς τους, απατεώνες κατά το FBI, γραφικοί... σαν επαρχιακή κωμόπολη κατ' άλλους, προσπάθησαν να σώσουν την Ελλάδα, κι αν πετύχαινε αυτό... και την Κύπρο!
 
Πακέτο 600 δισ. δολαρίων, «δωρεά» των Ελληνοαμερικανών Εμμανουήλ Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα, βρισκόταν όλη την περασμένη εβδομάδα σε τράπεζα του Καναδά επ' ονόματι της Ελληνικής Δημοκρατίας, με σκοπό τη διοχέτευσή του στην εξαγορά του χρέους της χώρας.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής” η οργάνωση διάσωσης... βαφτίστηκε Εnd National Debt (το τέλος του χρέους), ενώ όπως πολύ σύντομα απεδείχθη εκπροσωπούσε το τέλος της λογικής! Το απίστευτο αυτό ποσό, που υπερκάλυπτε δύο φορές το ελληνικό χρέος και τρεις φορές το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, άφησε άφωνους όσους άκουσαν ή διάβασαν την είδηση στο Διαδίκτυο.
 
Η αμφισβήτηση ήταν εύλογη και μεγάλωσε όταν έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους δύο διασώστες, ο Μανώλης Λαμπράκης, είχε καταδικαστεί το 1995 στην Αμερική για φοροδιαφυγή ύψους 120.000 δολαρίων και εξέτισε ποινή 120 ημερών κοινωνικής εργασίας για την πράξη του.
 
Είναι η δεύτερη φορά που οι συγκεκριμένοι επιδιώκουν «με το ζόρι ει δυνατόν» να μας διασώσουν, καθώς την πρώτη φορά, το 2010, εμφανίστηκαν ως ομολογιούχοι μετοχών χρυσού της Τράπεζας Ανατολής που δήθεν τους ανήκαν και θα τις διέθεταν υπέρ πατρίδος.
 
Ερωτηματικά προκαλεί το κίνητρο αυτής της ενέργειας. Δεν ξεκαθαρίζεται εάν οι σκοποί ήταν οικονομικοί, πράξεις αφελών ή λόγοι πολιτικής παρέμβασης στη χώρα, καθώς αυτοί συσχέτισαν τη δήθεν βοήθεια με αλλαγή του πολιτικού σκηνικού!
 
Κι επειδή, ως γνωστόν, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, κάποιοι πίστεψαν ότι όντως ο Μ. Λαμπράκης, ο Αρτ. Σώρρας και ο Γ. Παπαδάκης -δικηγόρος τους-, μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας με τη μορφή δανείου υπό τον όρο να γίνει έλεγχος σε εκείνους που υπέγραψαν το μνημόνιο και σε όλους τους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς της χώρας από το 1974 και μετά!
 
Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ομάδας ΕND μάζεψαν κοινό μέσω Διαδικτύου κι έδωσαν την περασμένη Κυριακή, 30/9/2012, και συνέντευξη τύπου σε αθηναϊκό ξενοδοχείο στην οποία δήλωσαν πως έχουν ήδη κατατεθεί 600 δισ. δολάρια σε τράπεζα του Καναδά (Bank of Montreal), με δικαιούχο την Ελληνική Δημοκρατία.
 
Ανάμεσα στους απίθανους όρους που έθεταν ήταν και η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ως υποχρεωτικής από όλους τους Ελληνες!
 
Ανερυθρίαστα οι ιθύνοντες νόες της END παρουσίασαν πλαστό, όπως αποδείχθηκε, έγγραφο που αναφέρει ότι ο Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα του αμερικανικού Δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014. Δεν δίστασαν να μπλέξουν και την Bank of Montreal στην περίεργη υπόθεσή τους, ισχυριζόμενοι ότι εκεί βρίσκεται ο θησαυρός του Μίδα.
 
Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά, με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς.
 
Οι αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν και το FBI ερευνά
 
Το σίριαλ των αμύθητα πλούσιων Ελληνοαμερικανών που θα σώσουν τη χώρα από το χρέος άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό αυτό χάριν της Ελλάδος.
 
Η πίεση των δημοσιευμάτων ανάγκασε την κυβέρνηση να το ψάξει. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Ελληνες κύριοι Μ. Λαμπράκης και Αρτ. Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται είχαν συγκεντρώσει τα 600 δισ. Ολοι όσοι επικοινώνησε μαζί τους δήλωσαν άγνοια για την οργάνωση END.
 
Ο γιατρός Μ. Λαμπράκης είναι γνωστός στην ομογένεια, το ίδιο και ο επιφανής καθηγητής Θ. Καρυώτης, που κατά δήλωσή του μπλέχτηκε χωρίς να ξέρει, ενώ ο Αρτ. Σώρρας δεν αναγνωρίζεται από κανέναν και πάντως εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Πατρών.
 
Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε μήνυση κατά αυτών που αναγνωρίζονται ως END: «...η συμπεριφορά των εκπροσώπων της συγκεκριμένης οργάνωσης πληροί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση τουλάχιστον του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων... θα πρέπει να διερευνηθεί και εάν οι ανωτέρω μηνυόμενοι έχουν τελέσει απόπειρα του αδικήματος της απάτης, καθώς υπάρχει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών από τους δράστες».
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων.
Την ίδια στιγμή το FBI ψάχνει τα άτομα που εμπλέκονται.Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, παρεμβαίνοντας στην τεράστια φημολογία, εκδίδει ανακοίνωση που χαρακτηρίζει αστείους τους ισχυρισμούς για την ανακάλυψη θησαυρών.
 
Η πρώτη απόπειρα «διάσωσης» της Ελλάδας - Μετοχή 670 δισ. από την Τράπεζα της Ανατολής
 
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την Τράπεζα της Ανατολής, γνωστότερη ίσως ως Banque d'Orient.
 
Η τράπεζα ανοίγει δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Γίνεται εκκαθάριση, η οποία δεν ολοκληρώνεται ποτέ, και όπως δηλώνουν μετέπειτα οι ιθύνοντες της Εθνικής, η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.
 
Οι μέτοχοι ομολόγων όμως της Τράπεζας της Ανατολής έρχονται να ισχυριστούν ότι οι μετοχές δεν μπορεί να έχουν εκμηδενιστεί, διότι δεν ήταν σε δραχμές αλλά σε χρυσό. Εγγυητής δε κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
 
Αυτοί λοιπόν ζητούν από τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ Θεόδωρο Καρυώτη να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμά του λέει ότι κάθε μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής αποτιμάται σήμερα σε χρυσό στα 670 δισ. ευρώ.
 
Δηλαδή κατ' αυτούς, μία φορά και μισή το σημερινό χρέος της Ελλάδας, το οποίο ανέρχεται στα 450 δισ. ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.! Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι έρχονται σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά βρίσκουν κλειστές πόρτες, καθώς για την τράπεζα ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα.
 
Μάλιστα οι λεγόμενοι δικαιούχοι (Λαμπράκης, Σώρρας, Καρυώτης τότε) ισχυρίζονταν ότι τα χρήματα που θα έπαιρναν θα δίνονταν για τη διάσωση της χώρας! Η Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζει «ανύπαρκτο θέμα» τα περί απαιτήσεων «μετοχών-ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, λέγοντας ότι μετά την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής το 1932 από την Εθνική οι μετοχές της ακυρώθηκαν και οι απαιτήσεις τους «εκμηδενίστηκαν».
 
Οι «ομολογιούχοι» λοιπόν, αφού «είδαν κι απόειδαν», στη συνέχεια ιδρύουν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, την END, με έδρα την Ελλάδα, στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Μ. Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ήταν ο καθηγητής Θ. Καρυώτης.
 
Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, που υπήρξε αντιπρόεδρος για ένα διάστημα της END, ομολογεί τη δράση του στην ομάδα αλλά ισχυρίζεται ότι όταν κατάλαβε τι ήταν, έφυγε. Ο κ. Καρυώτης είναι φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και είχε τοποθετηθεί στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές.
 
Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» αποκηρύσσει την οργάνωση και προσωπικά τους κυρίους Μανώλη Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα, κάνοντας λόγο για απατεώνες, χρυσαυγίτες και δωδεκαθεϊστές.
«Το καλοκαίρι του 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη τον Μανώλη Λαμπράκη. Αργότερα μου σύστησε τον κύριο Αρτέμη Σώρρα, λέγοντάς μου ότι ο κύριος Σώρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος. Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα, ο Λαμπράκης με επισκέφτηκε και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση. Αργότερα, ο Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση. Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κύριος Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. Δολαρίων! Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση. Αρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα, όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και δωδεκαθεϊστές. Επαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012».
 


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ