Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, το μήνυμα του Σαμαρά

Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, το μήνυμα του Σαμαρά, ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης «κειμήλια απελευθέρωσης 1912 - 1913
Με πίστη στις δυνάμεις του και ενότητα ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει, είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης «κειμήλια απελευθέρωσης 1912 - 1913», και υπογράμμισε: «Πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη τους στόχους μας. Θα τα καταφέρουμε». Παράλληλα πρόσθεσε ότι σε 10 χρόνια, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, στέλνοντας με αυτή τη φράση ένα προφανές διπλό μήνυμα: Αφενός μήνυμα αισιοδοξίας ότι στο τέλος η δύσκολη προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, αφετέρου μήνυμα ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι η επιτυχία δεν θα έρθει ούτε εύκολα ούτε σύντομα.
Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα και προς τους χρυσαυγίτες νοσταλγούς του ναζισμού, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους για να πουλήσουν πατριωτισμό», και ότι «ο πατριωτισμός πάει χέρι - χέρι με τη Δημοκρατία».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης ότι η επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι ευκαιρία όχι μόνο να τιμήσουμε τους προγόνους μας, αλλά και να σκύψουμε μέσα μας, για να δούμε τις δυνάμεις που έχουμε ως έθνος. «Όταν οι Έλληνες κατάφεραν αυτόν τον άθλο, βρίσκονταν υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε κατάρρευση. Ποτέ μια χώρα δεν κατάφερε τόσο σύντομα να συνέλθει και να καταγράψει τέτοιο θρίαμβο», τόνισε και πρόσθεσε: « Οι δυσκολίες δεν πτόησαν το φρόνημα του ελληνισμού, δεν νίκησαν την Ελλάδα, αλλά την αναγέννησαν, την έκαναν πιο δυνατή».
«Τώρα αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός. «Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι θα μείνουμε στην Ευρωζώνη, μας είχαν για ξεγραμμένους. Τώρα ποντάρουν στην επιτυχία μας.
«Κάθε μεγάλη επιτυχία του έθνους βασίζεται σε δύο στοιχεία: πίστη στις δυνάμεις μας και ενότητα» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και έδειξε προς μια επιγραφή στην αίθουσα της εκδήλωσης, η οποία αναφέρει: «Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα».


Δημοκρατική Αριστερά: «Το ΟΧΙ του 1940 είναι το ΟΧΙ του σήμερα στην αδράνεια»

«Το ΟΧΙ του 1940 είναι το ΟΧΙ του σήμερα στην αδράνεια, στην οπισθοδρόμηση και στην καθήλωση της Ελλάδας στο χθες. Είναι ΟΧΙ στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσιστικό μίσος», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ακόμη ότι η επέτειος «βρίσκει τη χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, με την κοινωνία να δοκιμάζεται σκληρά» και συμπληρώνει: «Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν οι πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν τη χώρα στη διέξοδο και θα προστατεύσουν τους πολίτες».