Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ


Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Παιδείας για την τραγική έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Βαυαρίας κατέθεσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ μεταφέρει την κραυγή αγωνίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων της Βαυαρίας, όπως αυτή εκφράζεται σε επιστολή τους προς τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή για την οποία οι μαχόμενοι να κρατήσουν την Ελλάδα και τη γλώσσα μας όρθια στο Εξωτερικό Ομογενείς δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση.

Οι Έλληνες αδελφοί της Βαυαρίας, αναζητούν εναγωνίως λύσεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που προέβλεπαν ότι θα είχαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και προσθέτουν το εξής συγκλονιστικό:

«Δεν γνωρίζουμε σε τι σχολικά κτίρια, με ποιο αριθμό εκπαιδευτικών, με ποιο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με τι βιβλία, γυμναστήρια, εργαστήρια κλπ κάνουν μάθημα τα παιδιά των Βουλευτών που ψηφίζουν, στηρίζουν και νομοθετούν για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχόμαστε να είναι σε καλύτερη μοίρα και να έχουν αυτό που είναι αυτονόητο (ΣΧΟΛΕΙΑ) για ένα πολιτισμένο Ευρωπαϊκό Κράτος.

Απαιτούμε και ζητά με το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση για όλους και για τα παιδιά μας, γιατί και αυτά, παιδιά της Ελλάδας είναι!»


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»


Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς, άμεσο απότοκο της απόφασης της ελληνικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, να σχεδιάζει να κλείσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Ομογένειας, θέτει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η απόφαση του ελληνικού κράτους, να κλείσει τα σχολεία της Ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της Διασποράς» σε τέτοιο σημείο ώστε «ο φόβος και μόνο της απώλειας επαφής με την πατρογονική γλώσσα και πολιτισμό έχει οδηγήσει πολλές από τις Κοινότητες στην προετοιμασία δράσεων διαμαρτυρίας».

*Τη νέα «φαεινή» ιδέα του Υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριλάβει το  Νομό Λέσβου στην 4η ζώνη του πετρελαίου θέρμανσης με το χαμηλότερο επίδομα, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.


*
Τις άθλιες μεθοδεύσεις των τουρκικών προξενικών αρχών της Κομοτηνής στο χώρο της Παιδείας στηλιτεύει με Ερώτηση-φωτιά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Αιχμή του δόρατος, το ζήτημα με το Μουσουλμάνο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου που εκβιαστικά θέλει να εγγράψει παιδιά στην Α’ Δημοτικού χωρίς να έχουν πάει νηπιαγωγείο!

Ο Τέρενς Κουίκ, υπενθυμίζει ότι «ο Νόμος 3687/2008 προβλέπει ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή στην Α’ τάξη Δημοτικού τη βεβαίωση ότι το παιδί πήγε νηπιαγωγείο» και υπογραμμίζει πώς «οι θρασύτατοι μηχανισμοί του τουρκικού Προξενείου θέλουν να παρακάμψουν εκβιαστικά αυτή τη διά νόμου υποχρέωση, παρ’ όλο που δεν δικαιούνται να αμφισβητούν την ελληνική νομοθεσία».