Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός σε κρίση, Ατρόμητος σε...πτήση – Το πράσινο... ναυάγιο συνεχίζεται.

Για τέταρτο συνεχόμενο ματς (τρίτο στο πρωτάθλημα) ο “άρρωστος” Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει καθώς έμεινε στο 1-1 με τον καλύτερο Ατρόμητο, στη Λιβαδειά, και βλέπει να απομακρύνεται από πολύ νωρίς.
Το πράσινο... ναυάγιο συνεχίζεται. Όταν δεν μπορείς να πατήσεις την αντίπαλη περιοχή, όταν χάνεις τις κάθε μονομαχία, όταν ο Ατρόμητος σου κάνει τριπλάσιες (!) τελικές προσπάθειες, όταν έχεις δεχθεί τρία γκολ από... κάποια Μάριμπορ και η αντίδραση σου είναι αυτή, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Δεν πρόκειται για ένα άτυχο αποτέλεσμα, μία κακή εμφάνιση ή μία κακή βραδιά. Πρόκειται για μία ομάδα που δουλεύει δύο χρόνια ο Φερέιρα και η οποία δεν μπορεί να αλλάξει δύο πάσες στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε ακόμα μία τραγική εμφάνιση και έμεινε χωρίς νίκη από την πρεμιέρα, ενώ ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε πως έχει αλλάξει επίπεδο. Για την ακρίβεια, με την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι σήμερα, αν κάποια από τις δύο φιλοδοξεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό αυτή είναι οι Περιστεριώτες.

Παρόλαυτα οι “πράσινοι” ευτύχησαν να προηγηθούν με το πέναλτι που κέρδισε ο Φορναρόλι από τον Γιαννούλη και εκτέλεσε εύστοχα ο Τοτσέ στο 40΄. Μέχρι εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε μηδέν τελικές.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε καλύτερο. Ο Μπάγεβιτς έφερε στον άξονα τον Σουμπίνιο, έδωσε εντολή στις γραμμές να ανέβουν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει χώρους και ο ρυθμός να γίνει γρήγορος. Την ίδια ώρα, όμως, που ο Μπάγεβιτς άλλαζε τα δεδομένα τα ματς,  ο Φερέιρα... περίμενε κάποιο σφύριγμα του Σπάθα για να διαμαρτυθεί.

Αφού προειδοποίησαν με τον Σουμπίνιο στο 51΄και τον Φυτανίδη στο 62΄οι Περιστεριώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 77΄. Ο Ζέκα έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Μπέλιτς, αυτός έδωσε στον Ιγκλέσιας και 1-1.

Παρά τις αλλαγές του Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά μέχρι το φινάλε και έμεινε για τέταρτο σερί ματς (ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός, Μάριμπορ, Ατρόμητος) χωρίς νίκη.

Αντίθετα οι Περιστεριώτες, πήγαν στους 8 βαθμούς (5 περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και 4 λιγότερους από τον Ολυμπιακό), ενώ μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν μόλις μία ήττα στις τέσσερις τελευταίες κόντρες τους με τους “πράσινους”.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πίντο, Μπουμσονγκ (65’ Βελάσκες), Βιτόλο, Μαρίνος (80’ Κουίνσι), Φορναρόλι (58’ Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας, Τοτσέ.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (72’ Μπέλιτς), Σουμπίνιο (80’ Καραμάνος), Επστάιν, Κούτσι (92’ Πίτου Γκαρσία).