Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Football League: Στις 30/9 η σέντρα στη Β΄ Εθνική

Στη Β΄ Εθνική θα βρει η έναρξη του πρωταθλήματος τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή, μετά την... "αποκατάστασή" τους από τη Football League.

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της διοργανώτριας και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, δεν υπήρξε δέσμευση για αποδοχή των (οικονομικών) αιτημάτων που είχαν θέσει οι σύλλογοι της κατηγορίας, αλλά δόθηκε η υπόσχεση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ως προς αυτό το θέμα. Όπως αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα προβιβαστούν στην ανώτατη κατηγορία τέσσερις ομάδες και θα υποβιβαστούν τρεις, παρά την αρχική πρόταση για δύο. Μετά την απόφαση του συναιτερισμού, η Football League πραγματοποίησε την κλήρωση του πρωταθλήματος, αφού οι ενστάσεις των Καλλονής, Νίκης Βόλου και Απόλλωνα ήταν μειοψηφία.
Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ εννέα από τις αγωνιστικές του θα διεξαχθούν Τετάρτη, ενώ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής έχουν δικαίωμα για μεταγραφές, μόνο Ελλήνων ποδοσφαιριστών, μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί ότι προτάθηκε επίσης πρωτάθλημα δύο ομίλων, με 13 ομάδες έκαστος, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε λόγω της αντίδρασης των Καλλονής, Καλλιθέας και Παναχαϊκής.
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός Βόλου–Καβάλα
Πανσερραϊκός-Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας Μεγάρων
Πιερικός-Παναχαϊκή
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα
Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου
Παναιτωλικός-Καλλονή
Pεπό ο Εργοτέλης
.